Nyheder

Her kan du læse om alt hvad der rører sig inden for miljømærkning. Det kan være nye forslag til kriterier, kampagnesamarbejder, produktnyheder og en oversigt over de nyeste test af miljømærkede varer. Tilmeld dig evt. vores elektroniske nyhedsbrev, der udkommer en gang i kvartalet.

Er du fra pressen. Se pressekontakt.

Svanemærket burgerpapir
torsdag 17-08-2017

Verdens første svanemærkede burgerpapir

Fastfoodemballage er blevet skarpt kritiseret for at være tilsat fluorstoffer, som er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Men nu introducerer den sønderjyske virksomhed Abena verdens første svanemærkede burgerpapir. Papiret er både bæredygtigt produceret og uden tilsatte fluorstoffer.

Læs mere
EUB_25_aar_196x176
torsdag 06-07-2017

Et kvart århundrede med EU's grønne blomst

Det ser måske ikke ud af meget, det mælkebøttelignende grønne og blå logo. Men i 25 år har EU’s miljømærke Blomsten drevet det globale marked i en mere bæredygtig retning og samtidig gjort det lettere at være miljøvenlig forbruger og indkøber.

Læs mere
Kontrolrapport_16_745x442
torsdag 06-07-2017

Den løbende kontrol i 2016

I 2016 efterkontrollerede Miljømærkning Danmark cirka en tredjedel af alle virksomheder med en dansk licens til Svanemærket eller EU-Blomsten. Efterkontrollen sikrer, at miljømærkede produkter og serviceydelser fortsat lever op til de fastsatte krav, og at mærkerne bliver brugt korrekt i markedsføringen.

Læs mere