Nyheder

Her kan du læse om alt hvad der rører sig inden for miljømærkning. Det kan være nye forslag til kriterier, kampagnesamarbejder, produktnyheder og en oversigt over de nyeste test af miljømærkede varer. Tilmeld dig evt. vores elektroniske nyhedsbrev, der udkommer en gang i kvartalet.

Er du fra pressen. Se pressekontakt.

Boller på svanemærket bagepapir
onsdag 20-09-2017

Få inspiration til bagesæsonen

Det er sundere. Det er sjovere. Det er billigere. Og det smager bedre. Der er mange gode grunde til, at vi danskere elsker at bage vores eget brød. Her kan du læse, hvorfor der også er mange gode grunde til at kigge efter Svanemærket, når du vælger bagepapir. Samtidig giver Tanja Gregersen – den ene af stifterne bag makeup-mærket Miild – dig opskriften på sine yndlingsboller.

Læs mere
Miljømærkning Danmark er til kulturnatten 2017 med svanemærket og EU-blomsten
mandag 18-09-2017

Besøg vores miljømærkede hjem på Kulturnatten

Fredag den 13. er normalt forbundet med gru og uhygge. Men når vi fredag den 13.oktober slår dørene op til vores miljømærkede hjem på Kulturnatten, byder vi først og fremmest på masser af hygge og inspiration.

Læs mere
Svaneshoppen.dk er en svanemærket online butik
fredag 15-09-2017

Hun vil gerne gøre en forskel for andre mennesker og for miljøet

Hvad gør man, hvis man har svært ved at finde de produkter, som man gerne vil have fat i? For Naja Habermann, var svaret enkelt: Så åbner man selv en butik, der forhandler dem. Sidste år åbnede hun Svaneshoppen.dk, som er en webbutik, der udelukkende sælger miljømærkede produkter. Vi har spurgt Naja Habermann, hvad der fik hende til at åbne butikken, og hvorfor hun brænder for Svanemærket og EU-Blomsten.

Læs mere
babytextiler
tirsdag 05-09-2017

Barnevogne, babylifte og pusleunderlag kan nu også svanemærkes

Det er nu også muligt at svanemærke babyprodukter med tekstil, fx barnevogne, ammepuder, pusleunderlag, bæreseler og autostole. Og forbrugerne står tilsyneladende allerede klar: Ifølge en YouGov-undersøgelse vil næsten 6 ud af 10 danske småbørnsforældre være mere interesseret i at købe en barnevogn, hvis den er svanemærket.

Læs mere
svanemærket skole
tirsdag 22-08-2017

Nordens første svanemærkede skole

Sydskogen skole i Røyken Kommune i Norge bliver Nordens første svanemærkede skole. Og forhåbentlig vil danske kommuner følge trop. En svanemærket skole er nemlig både et godt valg for miljøet og for de elever og ansatte, der skal opholde sig i bygningen.

Læs mere