Folkemødet 2020 – aflyst

Miljømærkning Danmark er igen i år til stede på Folkemødet og ser frem til at deltage i både egne og andres debatter og events. Vi er i fuld gang med at planlægge vores deltagelse. Du kan følge med på denne side, hvor vi løbende opdaterer vores aktiviteter. Og tag endelig fat i os, hvis du vil have os med som oplægsholder, debattør, facilitator eller lign. på et af dine events.

Folkemødet 2020 – ses vi i Allinge?

Det årlige folkemøde på Bornholm er en god lejlighed for Miljømærkning Danmark til at debattere og netværke med politikere, brancheforeninger og NGO’er – og til at åbne op og invitere alle med interesse for miljø, klima og bæredygtighed til at høre, hvordan Svanemærket og EU-Blomsten bidrager til en mere bæredygtig udvikling.

I Miljømærkning Danmark er vi i fuld gang med at planlægge programmet og de arrangementer, vi deltager i eller selv kommer til at afholde på årets Folkemøde. Omtaler af de enkelte events vil løbende blive lagt på denne side efterhånden, som de bliver klar.

Skal miljømærkerne med i jeres debat?

Svanemærket og EU-Blomsten er effektive redskaber til at realisere FN’s 12 verdensmål om at sikre ansvarligt forbrug og produktion – og derudover bidrager Svanemærket til yderligere 10 af de øvrige verdensmål, mens EU-Blomsten bidrager til 9 yderligere. Miljømærkerne er samtidig med til at fremme cirkulær økonomi, de bidrager til reduceret klimabelastning, og de gør det nemt for både forbrugere og professionelle indkøbere at vælge blandt de miljømæssigt bedste varer. 

Det er med til at gøre miljømærkerne populære i mange sammenhænge: Mere end 9 ud af 10 danskere kender Svanemærket. Antallet af svanemærkede byggerier i Norden blev firedoblet fra 2016 til 2019. Og mere end 9 ud af 10 indkøbere (91 %) ved, at udbudsloven giver mulighed for at stille krav om miljømærker – ud af dem stiller knap hver tredje (29 %) meget ofte krav om miljømærkning i udbud, hvor der kan stilles krav om miljømærker. 

Hvis I kunne tænke jer at invitere Miljømærkning Danmark med som oplægsholder, debattør, facilitator eller lign. på et af jeres events, er I velkommen til at kontakte Enrico Kaarsberg, senior B2B marketingkonsulent i Miljømærkning Danmark, på eka@ecolabel.dk eller tlf. 61 92 82 23. 

Tid og sted
Folkemødet finder sted hvert år i uge 24 i Allinge på Bornholm. I 2020 foregår det fra torsdag den 11. juni til søndag den 14. juni.