Miljøaspekter i offentlige indkøb i EU

Københavns Kommunes indsats for at fremme markedet for grønne og miljømærkede indkøb har vakt genklang syd for grænsen. Derfor er Københavns Kommune og Miljømærkning Danmark inviteret med som oplægsholdere på en europæiske konference om miljøaspekter i offentlige indkøb, som arrangeres af det tyske miljøministerium. Konferencen afholdes digitalt den 1.-2. oktober 2020.

Miljøaspekter i offentlige indkøb i EU

Københavns Kommune lagde sig i førerfeltet for grønne offentlige indkøb, da de i 2017 besluttede en politik for miljømærkede indkøb. Beslutningen betyder:

  • at kommunen inden for 26 udvalgte områder køber produkter og serviceydelser mærket med enten Svanemærket eller EU-Blomsten, og 
  • at kommunen fremmer markedet for miljømærkede produkter gennem en tidlig markedsdialog på udvalgte områder. 

Hvert år udvælger Københavns Kommune to produktområder, hvor kommunen i samarbejde med POGI, SKI og Miljømærkning Danmark går i dialog med leverandører og producenter for at få flere miljømærkede produkter på markedet. 

Der har ind til nu været gennemført markedsdialog på følgende områder: kontormøbler, legetøj, kontorartikler, arbejdsbeklædning, indendørs institutionsmøbler til børn samt babyudstyr og børnetekstiler. Indsatsen bakkes op af mange af landets øvrige kommuner, og i år har indsatsen mødt rekordstor opbakning fra 51 af kommuner. Og dialogen har haft en stor effekt i markedet – særligt inden for kontormøbler, hvor der i dag er et markant større udbud af kontormøbler med Svanemærket og/eller EU-Blomsten.

Det er denne succes, som det tyske miljøministerium gerne vil høre mere om og bidrage til at sprede til det øvrige Europa, når de den 1.-2. oktober samler beslutningstagere, eksperter, forskere og praktikere fra hele Europa for at tale om de nyeste tiltag og dele de bedste erfaringer inden for grønne offentlige indkøb.

Praktiske oplysninger

Målgruppe: Webinaret henvender sig til beslutningstagere, eksperter, forskere og praktikere inden for grønne offentlige indkøb

Program: Se progammet her

Tilmelding: Du kan tilmelde dig he

Pris: Arrangementet er gratis

Tidspunkt: Konferencen afholdes den 1.-2 oktober. Københavns Kommune og Miljømærkning Danmark deltager med oplæg den 1. oktober kl. 14:35 - 15:35 på sessionen ”Discussion Round Local Regulation”

Sted: Webkonference (du får deltagerlink på mail)