Mød os på Klimafolkemødet

Miljømærkning Danmark deltager i år på Klimafolkemødet i Middelfart. Her inviterer vi bl.a. til debat om, hvordan du som forbruger kan træffe bedre klimavalg ved at gå efter Svanemærket. Vi inviterer også til debat om, hvordan vi gør byggeriet mere bæredygtigt.

Grafik for klimafolkemøde 2020

Den 3.-5. september 2020 kommer klimaløsninger til at være omdrejningspunktet i centrum af Middelfart, når det årlige Klimafolkemøde finder sted. Formålet med Klimafolkemødet er at inspirere til handling – både for beslutningstagere, virksomheder, organisationer og borgere. Derfor er årets tema: Klimahandling nu.

Miljømærkning Danmark deltager på folkemødet med to arrangementer: Det ene arrangement finder sætter fokus på, hvorfor det er et bedre klimavalg at gå efter Svanemærket på indkøbsturen. Det andet arrangement stiller skarpt på styrkerne ved svanemærket byggeri – både for miljøet, beboerne og totaløkonomien. Derudover kan du også møde Miljømærkning Danmark i en debat om grønne offentlige indkøb. Debatten er arrangeret af Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb (POGI). Nedenfor kan du læse mere om de enkelte arrangementer og finde oplysninger om tid og sted:

Brug din indkøbspower: start din egen klimarevolution i dag!

Det velkendte Svanemærke er et miljømærke, som de fleste borgere kender for skrappe krav til kemikalier og miljø. Men miljømærkerne kan faktisk langt mere end det – de er effektive redskaber til en klimavenlig indkøbskurv. Og forbrugerne vil gerne det grønne indkøb, men der kan være langt fra de gode hensigter og til egentlig handling. Vi får en adfærdsekspert til at pege på, hvor det går galt, og så diskuterer vi, hvad vi selv kan gøre, og hvordan vi som samfund kan gøre det endnu nemmere for forbrugerne at træffe de klimavenlige valg.

Panelet består af

  • Heidi Bugge, Senior miljøekspert hos Miljømærkning Danmark.
  • Mikkel Holm Sørensen, Direktør for KL.7
  • Thomas Roland, CSR-chef hos COOP
  • Signe Munk, klimaordfører for SF

Tid og sted

Torsdag d. 3. september kl. 12.00 på ”Fra Viden til Handling-Scenen”:

Hvordan gør vi byggeriet mere bæredygtigt?

Vi stiller skarpt på styrkerne ved svanemærket byggeri – både for miljøet, beboerne og totaløkonomien. Kom og hør, hvad svanemærket byggeri og renovering betyder for dig og klimaet, og om erfaringerne fra nogle af de byggerier, der allerede er opført. Du får en dybere indsigt i, hvilke muligheder der er for at vælge bæredygtigt byggeri – uanset om man er borger, der skal vælge bolig eller privat eller offentlig bygherre.

Panelet består af

  • Peter Gravesen, PKA Pension, Porteføljemanager
  • Hans Andersen, Energichef, Teknik – Bæredygtighed, DEAS
  • Hans Jørn Abrahamsen, salgschef hos CASA A/S
  • Henrik Møller, boligordfører for Socialdemokratiet i Folketinget og fungerende borgmester i Helsingør

Tid og sted

Fredag d. 4. september kl. 13.00 på ”Fra Viden til Handling-Scenen”

”Offentlige grønne indkøb – kan det betale sig?”

Kommunerne, regionerne og stat har en enorm indkøbskraft nationalt og dermed et stort potentiale for at påvirke markedet i en mere bæredygtig retning. Vi stiller skarpt på, hvordan de offentlige indkøbere kan være motor for den grønne omstilling, og hvordan vi overkommer dilemmaer som f.eks. hvad skal man prioritere - klima eller miljø, og hvordan definerer man grønne indkøb? Hvordan kan vi få bæredygtighed til at være en lige så vigtig faktor som pris? Hvordan sikrer vi et økonomisk forsvarligt forbrug som offentlig indkøber, der ønsker at prioritere grønne indkøb? Og hvad kommer først – udbud eller efterspørgsel? Samt meget meget mere...

Panelet består af

  • Jakob Lamm Zeuthen, Miljøpolitisk chef i Dansk Erhverv og Næstformand i forum.
  • Anette Juhl Winter, indkøbschef i Århus kommune og formand i Partnerskab for offentlige grønne indkøb.
  • Martin Fabiansen, direktør for Miljømærkning Danmark
  • Jakob Scharff, branchedirektør DI
  • Ordstyrer: Connie Hedegaard

Tid og sted

Fredag kl. 11:00 på debatscenen


Yderligere information om klimafolkemødet

Du kan læse mere om Klimafolkemødet her.