Paneldebat på Building Green om fremtidens byggeri

Hvordan bidrager certificeringer og bevidste materialevalg til et mere miljømæssigt bæredygtigt byggeri? Kom med til paneldebat, hvor vi sætter fokus på, hvordan fremtidens byggeri – bl.a. via bevidste materialevalg og certificeringsordninger – kan blive mindre klima- og miljøbelastende.

Foto af deltagere i Paneldebat på Building Green 2022 i Århus

Paneldebat på Building Green om cirkularitet i byggeriet i Aarhus.

Byggebranchen er en af de mest klimabelastende brancher – den står for det største materiale- og råvareforbrug på verdensplan. Skal vi nå i mål med en 70 % CO2-reduktion i Danmark i 2030, spiller byggeriet derfor en helt central rolle. Branchen er nødt til at flytte på den gængse opfattelse af et ”godt byggeri” og øge fokus på bevidste materialevalg, hvor der samtidig ses på helheden. Fx ved brug af certificeringer, som håndterer klimabelastning, problematisk kemi og cirkularitet i bygninger, materialer og affaldsprocesser.

I denne paneldebat sætter vi fokus på, hvordan fremtidens byggeri – bl.a. via bevidste materialevalg og certificeringsordninger – kan blive mindre klima- og miljøbelastende. Og hvordan det samtidig kan blive bedre for både beboerne, miljøet og bygherrer. Det handler nemlig ikke kun om CO2-aftryk, men om en mere bæredygtig udvikling i bredere forstand, hvis vi skal nå i mål. Men kan vi opfylde alle disse mål på én gang, eller må vi vælge?

Paneldeltagere:
  • Martha Lewis, Arkitekt, Henning Larsen Arkitekter
  • Kristian Fribo, Bæredygtighedsansvarlig hos STARK
  • Joan Thiesen, Health, Safety, Environment Manager, Scandi Byg
  • Henrik Hougaard, Relationschef Byggeri, Miljømærkning Danmark
  • Moderator: Nina Koch-Ørvad, Projektchef, Værdibyg 

Praktisk information:

Dato: Torsdag den 16. juni i Aarhus, kl. 13.15-14.05 på Central Stage