Stormøde om indkøbsaftaler: Arbejdsbeklædning og miljømærker

Københavns Kommune inviterer leverandører og producenter af let arbejdsbeklædning (fx kitler, t-shirts og bukser) til det offentlige til stormøde om, hvordan vi får mere miljømærket arbejdsbeklædning i de kommende offentlige indkøbsaftaler.

Møde om indkøbsaftaler: Arbejdsbeklædning og miljømærker

Dansk Mode & Textil er vært for mødet, som arrangeres af Københavns Kommune i samarbejde med Miljømærkning Danmark og med opbakning fra Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb (POGI). 

Mødet afholdes tirsdag den 12. november kl. 10.00-14.45 hos Dansk Mode & Textil, Birk Centerpark 38 i Herning.

Det offentlige køber hvert år varer og serviceydelser for 310 mia. kr.  Det er et enormt beløb, som har potentiale til at drive den grønne omstilling og til at motivere markedet til at udvikle, producere og markedsføre mere miljørigtige produkter. På mødet kan du høre, hvordan Københavns Kommune bruger deres indkøbsmuskler til at drive markedet i en grønnere retning bl.a. gennem deres miljømærkepolitik. 

Som deltager på mødet får du viden om Københavns Kommunes planer for indkøb af miljømærket arbejdsbeklædning, indsigt i kommunens kommende udbud af arbejdsbeklædning – og viden om det nordiske miljømærke Svanemærket og EU’s miljømærke EU-Blomsten. 

Du vil sammen med andre leverandører og offentlige indkøbere få muligheden for at debattere og komme med ideer og forslag til, hvordan det offentlige bedst sikrer mere miljømærket let arbejdsbeklædning på kommende offentlige indkøbsaftaler.

Drøftelserne finder sted i grupper, som du vælger (ikke-bindende), når du melder dig til:

  • Gruppe 1:  Hør Miljømærkning Danmark fortælle om certificering med Svanemærket og EU-Blomsten – udfordringer og muligheder.

  • Gruppe 2: Giv input til Københavns Kommune om miljøkrav i kommende udbud af arbejdsbeklædning.

  • Gruppe 3: ID Identity deler ud af deres erfaringer med EU’s miljømærke EU-Blomsten. Der er mulighed for at stille spørgsmål til processen og arbejdet med at opnå licens til miljømærket.

Resultatet af dagen bliver en samling af ideer og forslag, som Københavns Kommune, POGI og Miljømærkning Danmark tager med i det videre arbejde.

Tilmelding senest mandag den 4. november 2019. Du tilmelder dig her

I er velkommen til at deltage flere fra samme virksomhed og til at videresende invitationen til jeres underleverandører eller andre, som kunne være interesserede i at deltage. Mødet kan være relevant for både CEO’s, CSR-ansvarlige, produktions-, kvalitets- og miljøansvarlige samt bit-managers og salgsansvarlige.

Bemærk, at der er et begrænset antal pladser, som fordeles efter først-til-mølle. Vi forbeholder os dog ret til at sikre, at alle virksomheder, som ønsker at deltage, får mulighed for at deltage med mindst én medarbejder. Vi forbeholder os samtidig retten til at prioritere pladsen til leverandører og producenter af arbejdsbeklædning. 

Download programmet her

Find præsentationer fra dagens møde her

Stormøde om indkøbsaftaler: Arbejdsbeklædning og miljømærker