Stormøde om indkøbsaftaler: kontorartikler og miljømærker

Københavns Kommune inviterer leverandører og producenter af kontorartikler til det offentlige til stormøde om, hvordan vi får flere miljømærkede kontorartikler i de kommende offentlige indkøbsaftaler.

Stormøde: Markedsdialog om kontorartikler og miljømærker

Mødet arrangeres af Københavns Kommune i samarbejde med brancheforeningen KONPA og Miljømærkning Danmark og med opbakning fra SKI og POGI (Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb). 

Mødet afholdes mandag d. 18. november kl. 9.45 - 14.45 på Schæffergården, Jægersborg Alle 166, 2820 Gentofte. Nærmeste station: Jægersborg Station 

Det offentlige køber hvert år varer og serviceydelser for 310 mia. kr.  Det er et enormt beløb, som har potentiale til at drive den grønne omstilling og til at motivere markedet til at udvikle, producere og markedsføre mere miljørigtige produkter. På mødet kan du høre, hvordan Københavns Kommune bruger deres indkøbsmuskler til at drive markedet i en grønnere retning bl.a. gennem deres miljømærkepolitik. 

Som deltager på mødet får du viden om Københavns Kommunes planer for indkøb af miljømærkede kontorartikler og indsigt i SKI’s kommende udbud af kontorartikler – og viden om det nordiske miljømærke Svanemærket og EU’s miljømærke EU-Blomsten. 

Du vil sammen med andre leverandører og offentlige indkøbere få muligheden for at debattere og komme med ideer og forslag til, hvordan det offentlige bedst sikrer flere miljømærkede kontorartikler på kommende offentlige indkøbsaftaler. Drøftelserne finder sted i grupper og under følgende tre temaer: 

  • Certificering med Svanemærket og EU-Blomsten – udfordringer og muligheder 
  • Giv input til miljøkrav og krav om miljømærkerne i SKI’s kommende udbud af kontorartikler
  • Penol a/s, der har licens til Svanemærket, deler ud af deres erfaringer. Der er mulighed for at stille spørgsmål til processen og arbejdet med at opnå licens til miljømærket. 

Resultatet af dagen bliver en samling af ideer og forslag, som Københavns Kommune, POGI, SKI og Miljømærkning Danmark tager med i det videre arbejde.

Dagen vil blive faciliteret af Jette Ebbekær Thomsen fra groconsult, som er ekspert i miljø og bæredygtighed, og har stor erfaring med at facilitere workshops.

Tilmelding senest mandag den 11. november 2019. Du tilmelder dig her

I er velkommen til at deltage flere fra samme virksomhed og til at videresende invitationen til jeres underleverandører eller andre, som kunne være interesserede i at deltage. Mødet kan være relevant for både CEO’s, CSR-ansvarlige, produktions-, kvalitets- og miljøansvarlige samt bit-managers og salgsansvarlige.

Bemærk, at der er et begrænset antal pladser, som fordeles efter først-til-mølle. Vi forbeholder os dog ret til at sikre, at alle virksomheder, som ønsker at deltage, får mulighed for at deltage med mindst én medarbejder. Vi forbeholder os samtidig retten til at prioritere pladsen til leverandører og producenter af kontorartikler. 

Download programmet her

Find præsentationer fra dagens møde her