Årskonference: Bæredygtige indkøb - meningsdannerne møder praktikerne

Kom til årskonference hos Forum for Bæredygtige Indkøb og Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb d. 27. november 2014

konference

Bæredygtige indkøb er i disse år i en rivende udvikling, og der udvikles værktøjer og formidles nye metoder, som udbudsfaglige og indkøbere kan anvende for at sikre de miljøvenlige indkøb.

Cirkulær økonomi, totalomkostningsberegninger og innovative indkøb er blandt de begreber, indkøberne skal forholde sig til. Men hvor let er det at anvende alle disse nyskabende tilgange, og hvordan virker de i praksis? Har teoretikerne ret i, at de kan være vejen til mere bæredygtige indkøb, eller viser de praktiske erfaringer noget andet?

Torsdag d. 27. november 2014 afholder Forum og Partnerskabet en fælles årskonference for alle aktørerne inden for indkøb. Konferencens tema er ”meningsdannerne møder praktikerne”. Vi har en række spændende teoretikere, der er gode til at tænke nyt og sætte dagsorden inden for bæredygtige indkøb. Deres viden og idéer skal sættes i spil i dialog med de praktikere, der i hverdagen skal få de bæredygtige indkøb til at lykkes.Det foreløbige program for dagen er:

Del 1: Meningsdannerne møder praktikerne

  1. Cirkulær økonomi i teori og i indkøbet, case: Indkøb af arbejdsbeklædning gennem cirkulær forretningsmodel i Herning Kommune
  2. Funktionsudbud – er ”det nye sort” vejen til grønt? Case: Hospitalsrengøring
  3. Leverandørstyring gennem kontrol eller samarbejde? Case: Leverandørstyring i tekstilindustrien'
  4. Indkøbsdrevet innovation – case: Velfærdsteknologi med grønne gevinster
  5. Totalomkostningsberegninger – matcher beregningerne virkeligheden?

 

Del 2: Fem parallelle sessions – Dialog, diskussion og videndeling
De fem emner fra del 1 behandles i hver sin session, hvor konferencedeltagerne vælger et tema og indgår i dialog med oplægsholderne og debattørerne. Ved hver session udvikles et spørgsmål, som efterfølgende stilles til miljøminister Kirsten Brosbøl.

 

Del 3: Ministeren ved Mikrofonen
Miljøminister Kirsten Brosbøl holder tale. Efterfølgende stilles der spørgsmål til ministeren fra de fem sessions.