Gå-hjem-møde om udbudsloven og miljømærker - Aarhus

Hør om udbudsloven og de nye muligheder for at tage miljøhensyn og stille krav om miljømærker i udbud. Få input til, hvad du som leverandør til det offentlige skal forberede dig på af miljøkrav, og hvordan du som offentlig indkøber konkret kan stille krav om miljømærker.

Tid: onsdag d. 4. maj 2016 kl. 14.00 – 16.30.

Få viden og konkret vejledning med hjem om mulighederne for at stille krav om miljømærker i udbud, når Miljømærkning Danmark afholder gå-hjem-møde om udbudsloven og mulighederne for at tage miljøhensyn i udbud og stille krav om miljømærker.

Mødet giver en grundlæggende introduktion til udbudsloven og mulighederne for at tage miljøhensyn i udbud og stille krav om miljømærker. Miljømærkning Danmarks vejledning om at tage miljøhensyn i udbud vil ligeledes blive præsenteret og uddelt på mødet.

På mødet kan du også høre, hvad en miljømærkelicenshaver og en offentlige ordregiver har af forventninger til udbudsloven – og til hvordan de ny muligheder for at stille miljøkrav og krav om miljømærker vil blive brugt i konkrete udbud.

Målgruppe: Licenshavere, virksomheder, indkøbere og andre med interesse for brug af miljømærker i udbud.

Arrangør: Miljømærkning Danmark

Sted: Scandic Aarhus City, Østergade 8-10, DK-8000 Aarhus C.

Tilmelding: Send mail til info@ecolabel.dk med navn, titel, virksomhed og om det er København eller Aarhus arrangementet du ønsker at deltage i. Tilmeldingsfrist: onsdag d. 20. april 2016

Arrangementet er gratis.

Program

Ordstyrer: Rikke Dreyer, Chefkonsulent i Miljømærkning Danmark

14.00 – 14.10 Velkommen

Ved direktør i Miljømærkning Danmark, Martin Fabiansen

14.10 – 15.00 Introduktion til udbudsloven og de nye muligheder for at tage miljøhensyn i udbud og bruge miljømærker i udbud.

Ved Advokat Maria Haugaard, Bird & Bird

Generel introduktion til udbudsloven og hvad der er nyt i forhold til mulighederne for at tage miljøhensyn i udbud samt hvordan miljømærker, som det nordiske miljømærke Svanemærket og EU’s miljømærke EU-Blomsten, kan indgå i et udbud fra markedsdialog til kontraktstyring.

Se præsentationen her

15.00 – 15.15 Hvad mener de offentlige indkøbere?

Ved Indkøbs og Udbudschef Anette Juhl Winther; Aarhus Kommune

Hvordan forventer Aarhus kommune at gøre brug de nye muligheder i udbudsloven for at tage miljøhensyn i udbud og for at stille krav om miljømærker? Hvad skal leverandører til det offentlig forbedre sig på at blive mødte med af miljøkrav og eventuelle krav om mærker? Hvilke dokumentation skal de kunne levere?

Se præsentationen her

15.15 – 15.30 Hvad mener leverandørerne?

Ved markedschef Bo Kristensen, Abena A/S

Hvad forventer en leverandør til det offentlige, at de nye muligheder vil betyde for de miljøkrav, de bliver mødt med? Og hvilke forventninger har de til krav om miljømærker i kommende offentlige udbud?

Se præsentationen her

15.30 – 16.00 Paneldebat ved oplægsholderne

Spørgsmål og debat

16.00 – 16.30 Grønne drinks og networkning