Nyheder

Her kan du læse nyheder om Svanemærket og EU-Blomsten. Du finder bl.a. produktnyheder, artikler om nye analyser, reportager fra arrangementer og interviews om grønne indkøb. Det er også her, du finder også links til pressemeddelelser, blog-indlæg og debatindlæg, som sætter fokus på miljømærkerne. Hvis du gerne vil holde dig opdateret med nyheder om miljømærkerne, kan du evt. tilmelde dig vores nyhedsbreve, der udkommer 8-10 gange om året.

Er du fra pressen? Se pressekontakt.


Svanemærkede Scandic vinder momondos nye klimapris
torsdag 01-07-2021

Svanemærkede Scandic vinder momondos nye klimapris

De fleste af Scandics hoteller i Norden har i mange år været certificeret med Svanemærket. Det betyder, at de enkelte hoteller arbejder målrettet med at begrænse deres forbrug af ressourcer, affald og kemikalier. Det gavner ikke kun miljø, men også klima – og det har fire af Scandics hoteller nu fået bevis på: De har netop vundet fire regionale awards og hovedprisen ved ”momondo Climate Award 2021”.

Læs mere
Kommunerne er vilde med miljømærker
torsdag 20-05-2021

Kommunerne er vilde med miljømærker

Mærkningsordninger spiller i stigende grad en rolle i kommunernes arbejde med bæredygtige og grønne indkøb – og Svanemærket og EU-Blomsten er de to mærker, som kommunerne oftest tager afsæt i, når de stiller krav i udbud. Det viser en ny rundspørge fra KL.

Læs mere
De første hagesmække i Danmark med EU-Blomsten kommer fra Tønnes
torsdag 20-05-2021

Hagesmække fra Tønnesen med EU-Blomsten

Hagesmække, vaskeklude og håndklæder er en uundværlig del af hverdagen i de fleste daginstitutioner. Og grønne indkøb er en høj prioritet i mange indkøberes hverdag. Det er derfor en god nyhed, at den danske virksomhed Tønnesen A/S netop har fået certificeret deres frottévarer med EU-Blomsten.

Læs mere