Nyheder

Her kan du læse nyheder om Svanemærket og EU-Blomsten. Du finder bl.a. produktnyheder, artikler om nye analyser, reportager fra arrangementer og interviews om grønne indkøb. Det er også her, du finder også links til pressemeddelelser, blog-indlæg og debatindlæg, som sætter fokus på miljømærkerne. Hvis du gerne vil holde dig opdateret med nyheder om miljømærkerne, kan du evt. tilmelde dig vores nyhedsbreve, der udkommer 8-10 gange om året.

Er du fra pressen? Se pressekontakt.


Store Solvænget svanemærkede almene boliger
torsdag 03-12-2020

Nu står Danmarks første svanemærkede almene boliger klar

De nye beboere kan nu flytte ind i Store Solvænget på Amager, som er de første almene boliger i Danmark, der er certificeret med Svanemærket. Efter en effektiv byggeproces på kun 15 måneder står de i alt 66 nye familieboliger klar til indflytning.

Læs mere
Blog: Guld og grønne skove
onsdag 25-11-2020

Guld og grønne skove

Regeringens dugfriske strategi for grønne offentlige indkøb sætter en grøn retning for de kommende år. Ikke bare for statens indkøb, men også for regioner og kommuner. Strategien vil flytte fokus fra anskaffelsespris til totalomkostninger, og give os både guld og grønne skove. Det lovede miljøminister Lea Wermelin ved Årskonference for Bæredygtige Indkøb 2020

Læs mere
Boom i antallet af miljømærkede byggematerialer
onsdag 11-11-2020

Miljømærkede byggematerialer boomer

En ny opgørelse viser, at der i dag findes mere end 5.000 byggematerialer på det danske marked, der er certificeret med Svanemærket eller EU-Blomsten. Det er næsten en tredobling på blot fire år. Det voksende udbud drives især af væksten inden for svanemærket byggeri og gavner både byggebranche og forbrugere.

Læs mere
Building Green paneldebat
torsdag 05-11-2020

Certificeringer skubber på grøn udvikling i byggebranchen

Flere og flere parter i byggebranchen benytter sig af certificeringer. Det gavner nemlig både miljøet og forretningen, da det sikrer, at man er på forkant med udviklingen – og det er med til at skubbe branchen i en mere bæredygtig retning. Sådan lød nogle af pointerne fra årets Building Green-debat om, hvordan certificeringer kan bidrage til en mere bæredygtig byggebranche.

Læs mere
Miljøaspekter i offentlige indkøb i EU
onsdag 04-11-2020

Mange miljømærker – én standard

Flere og flere byer og lande gør som Københavns Kommune og går efter type 1-miljømærker. Det betyder øget marked til de virksomheder, der leverer produkter med fx Svanemærket eller EU-Blomsten. Det betyder også enkle og trygge valg for de indkøbere, der skal leve op til en grøn indkøbspolitik. Og så betyder det samlet set større miljøeffekt.

Læs mere