Nyhedsarkiv

Her kan du læse om alt, hvad der rører sig inden for miljømærkning. Det kan være nye forslag til kriterier, kampagnesamarbejder, produktnyheder og en oversigt over de nyeste test af miljømærkede varer. Tilmeld dig evt. vores elektroniske nyhedsbrev, der udkommer ca. en gang i kvartalet.

Er du fra pressen. Se pressekontakt.


sommer
onsdag 04-06-2014

Tag Svanen og Blomsten med i sommerhus

Omkring en kvart million. Så mange sommerhuse har vi i Danmark. Det betyder, at rigtig mange af os skal tilbringe ferien i et sommerhus. Og når solen står højt på himlen, og bølgeskvulp og jordbær med fløde går op i en højere enhed, er der da heller ikke noget, der slår en dansk sommer.

Læs mere
svanemærket emballage
fredag 08-11-2013

Mens vi venter på svanemærket engangsservice

Engangsbestik, plastfolie, paptallerkner og papemballage har været under lup, og Svanemærket har udviklet kriterier til disse produkttyper. Så forbrugere burde i dag have mulighed for, at vælge disse produkter. Ud over at være en mere miljørigtig udgave, er de fx heller ikke tilsat fluorstoffer. Men der er ingen produkter på hylderne endnu. Hvad venter producenterne mon på?

Læs mere
printing companies
fredag 25-10-2013

Nordens grønne kvalitetsstempel på engelsk trykkeri

Et af verdens stærkeste brands – sådan betegner the Chief Executive fra trykkeriet Polestar i Sheffield, Yorkshire det nordiske miljømærke Svanen. Og noget tyder på at det nordiske grønne Svanemærke er tryksagernes ’nye sort’. Ikke bare blandt de danske trykkerier men i stigende grad også i udlandet. En udvikling man nikker genkendende til i Nordisk Miljømærkning.

Læs mere
onsdag 23-10-2013

Nordisk enighed om ikke at svanemærke brød og bagerier

Det nordiske miljømærkenævn har på dets møde den 23. oktober 2013 besluttet, at Nordisk Miljømærkning ikke går videre med det konkrete forslag om svanemærkning af brød og bagerier. Derved tilslutter nævnet sig den samlede indstilling fra miljømærkeorganisationerne i de nordiske lande.

Læs mere
tøjproducent
tirsdag 15-10-2013

Økologi - gør det ikke alene

Økologisk tøj, cremer, økologisk opvaskemiddel – rigtig mange ville gerne skilte med at være økologiske. Men et ensidigt fokus på økologi risikerer at være en bremse for at gøre tøj-industrien mere grøn.

Læs mere