Den første blomstmærkede modetaske fra Brasilien

Brasilianske Naturals Fashion er en de spændende nye virksomheder udenfor EU, der har valgt at Blomstmærke sine tasker. Taskerne er fremstillet af 100 % genbrugsbomuld og polyester. Genbrug af tøj, klude, papiraffald og plastflasker giver mange job og et bedre liv for mange brasilianere.

Brasilianske blomstmærkede tasker

- ”Målet er at drive en virksomhed, der også giver sociale og miljømæssige fordele. Vi kæmper også for at få modebranchen med os i vores bestræbelser på at genbruge materialer og støtte Fairtrade handel med eksempelvis gummi og frø fra Amazon”, siger Albert Peçanha, salgschef hos Naturals Fashion.

- ”Naturals Fashion virker til at være en spændende lille virksomhed, der investerer i en ressourceeffektiv og bæredygtig produktion hele vejen. De vil appellere til moderne og bevidste forbrugere, og jeg ønsker dem alt det bedste”, siger Mogens Stibolt, ansvarlig for tekstiler i Miljømærkning Danmark.

Naturals Fashion sigter mod det europæiske marked, da den miljøvenlige mode i Brasilien er i sin vorden:

- ”Vi valgte at ansøge om EU's Blomstmærke , som det er et mærke, der er anerkendt i hele Europa, og vi kan nu tilbyde det første EU Ecolabelmærkede modetaske”.

Alberto mener, at i Brasilien bliver miljøproblemer ofte overset af emner som korruption, sundhed og uddannelse. Den miljødebat der findes handler ofte om skovrydning og truslen mod urbefolkningen og dyr. Hvad angår genbrug, så er det mest papir, metal og tekstilfibre, der genanvendes.


natural fashion

Poserne vil blive solgt via webbutikker, se på Natural Fashions hjemmeside for opdateret information om forhandlere - www.naturalsfashion.com.br

Se et klip fra produktionen på fabrikken Ecosimple.