Inspiration til grønne gaver

Mange styrer efter ønskesedler, når de køber julegaver. Det kan være en god ide OGSÅ at styre efter Blomsten og Svanen, når du zoomer ind på årets julegave. Så er du sikker på, at gaven lever op til skrappe miljøkrav, hensyn til sundhed og god kvalitet.

julegaver

Miljømærket tøj

Få hjælp til at holde på varmen med Blomsten eller Svanen. Dilling Underwear har varmt og lækkert Svanemærket undertøj til hele familien. Friends´ basiskollektion fra COOP og uldundertøjet fra Joha har Blomstmærket tøj til ungerne. 

Når du vælger de miljømærkede tekstiler undgår du allergi- og kræftfremkaldende kemikalier, PVC-tryk og reducerer rester af sprøjtemidler i bomuld. 

Svanemærkede møbler

Mangler junior en seng, så kan du vælge en svanemærket seng Hoppekids. Hoppekids er den første danske producent, der har svanemærkede børnesenge – som sengesystemer og som tremmeseng. Mangler ungerne andre møbler til legeværelset, så kan du gå efter Collect Furniture, der har borde og små skamler med hjul. 

Svanemærkede møbler lever op til skrappe kvalitetskrav, Derudover er der også skrappe miljøkrav til de lakker og lim, der anvendes i produktionen, samt til afdampning af formaldehyd ved de anvendte plader af træ. Og så er der krav til at træet stammer fra lovligt og bæredygtigt skovbrug.

Svanemærket legetøj

Legetøj er ofte en fast del af gaverepertoiret under juletræet. Der er i dag et stort udvalg af svanemærket legetøj. Bl.a. sand- og vandlegetøj og klodser. Men også bobslæder, hvis de små størrelser skal have lidt at boltre sig med i sneen – når den kommer. Se udvalget af legetøj.

Svanemærket plastlegetøj hjælper dig med at finde legetøj, der tager hensyn til børnenes sundhed. Det må hverken indeholde bisphenol A eller ftalater, der begge kan være hormonforstyrrende. Legetøjet må heller ikke indeholde parfume, da mange parfumestoffer er allergifremkaldende.

Svanemærket pleje

Søster, mor og flere og flere mænd ønsker sig creme, hårkur eller andre plejeprodukter til jul. Her finder du et stort udvalg af svanemærkede varianter. Her kommer nogle forslag:

Matas Natur serien kan købes med og uden parfume. Du finder produkterne her.

Zenz shampoo og balsam – eller deres nye produkt, svanemærket hårspray. Se alle Zenz svanemærkede produkter.  – Eller hvad med et gavekort til en Zenz frisør, hvis lokkerne også trænger til at blive studset.

Mange kvinder vil elske at få en ansigtsbehandling, så de rigtig kan blive nusset om og glemme hverdagens travlhed. Her kan du vælge en spabehandling med produkter fra Rudolph Care. Se klinikker, der laver disse behandlinger. Eller du kan vælge at købe et af produkterne, så spa-oplevelsen kan starte derhjemme.

Har familien en hund, der også skal mærke at det er jul, og mangler du gaveidéer til den firbenede ven, så kan du med god samvittighed give svanemærket shampoo og balsam. Du finder produkterne til dyr her.

Og er der en hesteelsker i familien, så kan du vælge svanemærkede produkter til den lidt større firbenede ven

Med svanemærkede plejeprodukter undgår du alle parabener og andre stoffer på EU´s liste over stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Og så er brugen af parfume begrænset. Alle babyplejeprodukter er uden parfume – også de såkaldte naturlige duftstoffer.

Giv en på opleveren

Er du i familie med en travl børnefamilie, kan du fx vælge at give et gavekort til en oplevelse, og tilbud om at passe børnene imens. Eller et gavekort på hovedrengøring med miljømærkede produkter, bagværk til fryseren bagt på svanemærket papir og maling af børneværelset med miljømærket maling. Eller simpelthen ”bare” passe børnene en dag, hvor I tager på tur for at kigge på Svaner og Blomster.