Deltag i Svanens kunstkonkurrence

Bæredygtigt forbrug  Sammen med de øvrige lande i Nordisk Miljømærkning lancerer Miljømærkning Sverige i dag en kunstkonkurrence – Nordic Art Insight. Med konkurrencen ønsker Nordisk Miljømærkning at sætte gang i en debat om bæredygtigt forbrug. Førstepræmien er på 100.000 svenske kroner.

NAI logo

Kunstnere har altid formået med deres kunst at få mennesker til at reagere og få øjnene op for nye udfordringer. Derfor uddeler Svanen kunstprisen Nordic Art Insight til den kunstner, som kan få os forbrugere til at løfte blikket og reflektere over, hvordan vi kan opnå et mere bæredygtigt forbrug og gøre os bevidste om, at vores valg virkelig gør en forskel.

- I dag er en af de helt store udfordringer, hvordan vi kan opnå et bæredygtigt forbrug, som tager hensyn til klima- og miljømål og sikrer en retfærdig fordeling af jordens ressourcer, siger Ragnar Unge fra Miljømærkning Sverige, som er den organisation, der har ansvaret for Svanen og EU Blomsten i Sverige.
- Derfor vil vi udfordre dagens kunstnere til at give deres bidrag til debatten, fordi et kunstværk ofte siger mere end tusinde ord, afslutter Ragnar Unge.
Alle kunststuderende og professionelle kunstnere over 18 år, som er bosat i de nordiske lande, opfordres til at deltage. 

Vinderens kunstværk bliver præsenteret og udstillet på den store miljøkonference Medskapandes Konst den 17.-19. september 2013 i Umeå, hvor der også vil blive fremvist billeder af de fem andre finalistbidrag. Disse vil desuden blive udstillet fra januar til marts 2014, når Umeå er Europas kulturhovedstad.

Du kan også læse mere i den vedhæftede PDF "Spørgsmål og svar" nedenfor.

For neden kan du også downloade flyer og brev til kunstskoler og museer.