Giv boligen en make-over med Svanen

Mange af os er klar til forårets lys og farver efter vinterens kulde og mørke, men er boligen også klar? Blot det at give sine vægge en make-over kan gøre store underværker for boligen. Og snart kommer den tid, hvor der er masser af helligdage til gør det selv-projekter som at sætte væv op, spartle og/eller male.

Svanemærket spartel

Uanset om du skal gøre arbejdet selv eller får professionelle til det, kan det være skrappe produkter, man skal arbejde med, og det kan være svært at undgå sundheds- og miljøskadelige stoffer. Ud over de generelle retningslinjer som at vælge vandbaserede produkter til indendørsbrug og lufte godt ud, er det en god idé at gå efter Svanemærket.
 
Dana Lim har som den første danske producent fået svanemærket deres vævlim, deres letspartel og deres rullespartel. Produkterne hører til i kategorien ”kemiske byggeprodukter”. Svanemærkede produkter indenfor denne kategori har et meget lavt indhold af skadelige konserveringsmidler, tungmetaller og det som man kalder VOC, som er flygtige organiske forbindelser, der afgives ved afdampning - både undervejs og til en vis grad efter arbejdet er udført.

Dana Lims rullespartel (Rulle- & Bazookaspartel) er tilmed en meget fleksibel spartel, som kan hjælpe dig med at spare tid og kræfter. Den er bl.a. udviklet til fuldspartling og kan rulles på, ligesom man kan med maling. Rullespartlen kan dermed gøre dit arbejde lidt lettere, fordi du ikke gentagende gange skal slæbe på tung spartelmasse, som derefter skal trækkes ud. For at få en flot, glat finish kan man efterfølgende bruge en ergonomisk glittespartel, som ifølge Dana Lim efterlader et minimalt slibearbejde. På Dana Lims hjemmeside kan man se en film om, hvordan man bruger rullespartlen.

Letspartlen er udviklet til gipsplademontage af vægge og lofter med sparteltape, og vævlimen er udviklet til opsætning af glasvæv og glasfilt.

Alle tre produkter, Rulle- & Bazookaspartel 627, Letspartel Medium Extra 623 og Vævlim Extra 214, kan fås i stort set alle byggemarkeder.

Når du er færdig med vævopsætning og spartling af væggene, kan du afslutte med blomst- eller svanemærket maling. Det kan du også få i flere byggemarkeder. Se evt. her på ecolabel.dk en oversigt over miljømærket maling til vægge og lofter.