Gør rent som en grøn hvirvelvind

Grøn rengøring  Blomsten og Svanen sætter skrappe krav til miljøskadelige stoffer for at begrænse forureningen af søer og vandløb. F.eks. er klor ikke tilladt.

Grøn natur

Undgå allergi fra konserveringsmidler

Rengøringsmidler indeholder ofte konserveringsmidler. De er tilsat for at øge produkternes holdbarhed. Mange konserveringsmidler er giftige for små dyr, der lever i vand. Og nogle stoffer kan ophobe sig i menneskers og dyrs fedtvæv. Miljømærkerne stiller derfor krav om, at konserveringsmidler ikke må kunne ophobes i levende organismer.
Mange konserveringsmidler er også kendt for at kunne give allergi. Og må kun anvendes i meget små mængder for at øge holdbarheden.

Undgå allergi fra parfume

Parfumestoffer bliver tilsat rengøringsmidler for at give produkterne en bestemt duft. De har derimod ingen effekt på rengøringsevnen. Parfume kan give allergi, og derfor er indholdet af parfumestoffer i miljømærkede produkter stærkt begrænset. Og er der tale om parfume, der er kendt for at give allergi, må de kun være i så små mængder, at de ikke skal deklareres.

Desuden må miljømærkede rengøringsprodukter kun indeholde farvestoffer, som også er tilladte i kosmetik eller fødevarer.

Gør rent med effekt

Rengøringsmidler skal virke. Hvis du vælger miljømærkede rengøringsmidler, er du garanteret et produkt, der er lige så effektivt som andre veletablerede varemærker på markedet. Kvalitet er nemlig et vigtigt kendetegn ved alle miljømærkede produkter.

Med miljømærkerne får du garanti for, at produkternes effekt er dokumenteret, så de holder, hvad de lover. Men det kræver at følger doseringsvejledningen på etiketten!

Vælg dine personlige favoritter

Du kan i dag finde et bredt sortiment af miljømærkede rengøringsmidler. Bl.a. brun sæbe, gulvvaskemidler, toiletrens, kalkfjerner og universal rengøringsmidler.

Inden for hver produktkategori kan du finde miljømærkede produkter fra mange forskellige producenter. Du kan derfor finde din personlige favorit – alt efter om du er til grønt eller gennemsigtigt og om du foretrækker med duft eller den parfumefri udgave.

Undgå unødig emballage

Plastflasken er en vigtig del af et rengøringsmiddel – også for miljøet. Miljømærket rengøringsmiddel må ikke være emballeret i PVC-plast. For at begrænse emballageforbruget og husholdningsaffaldet må plastflaskerne heller ikke veje for meget i forhold til, hvor meget rengøringsmiddel de indeholder. Du kommer derfor ikke til at slæbe unødig emballage hjem, når du køber miljømærkede rengøringsmidler.