Ni gode grunde til at vælge svanemærkede plejeprodukter

Kemi  Selvom de kemiske stoffer, vi møder i hverdagen, overholder loven og forekommer i lave koncentrationer, viser undersøgelser at kombinationen af forskellige stoffer kan være hormonforstyrrende. Også selv om stofferne – hver for sig – ikke udgør en risiko.

Svanemærkede plejeprodukter
 1. Du kan undgå de stoffer, der står på EU´s liste over potentielt hormonforstyrrende stoffer
 2. Du kan undgå eller begrænse indholdet af parfume
  Parfume kan være en kilde til allergi. Derfor er der også mange plejeprodukter med Svanemærket, der ikke indeholder parfume. Men vil du gerne have lidt duft, er det også muligt. Svanemærkede plejeprodukter til voksne må nemlig godt indeholde parfume. Men hvor andre plejeprodukter kan indeholde alle typer og mængder af parfume, må de svanemærkede hverken indeholde parfumestoffer, som er klassificeret allergene, eller nogle af de 26 deklarationspligtige parfumestoffer i mængder over 0,01 %.
 3. Du kan nedsætte risikoen for allergi
  Mange konserveringsmidler kan fremkalde allergi. I svanemærkede plejeprodukter må der derfor ikke indgå konserveringsmidler, der er klassificeret allergene.
 4. Du kan trygt pleje og pusle din baby
  Det er bedst at bruge så få plejeprodukter som muligt til babyer, men det er svært helt at undvære dem. Svanemærkede babyplejeprodukter lever op til ekstra strenge krav. For at nedsætte risikoen for at børn udvikler allergi indeholder de nemlig aldrig parfume – heller ikke såkaldt naturlige duftstoffer, som sagtens kan fremkalde allergi.
 5. Du kan trygt pakke den lille kemibog væk
  Vi har gjort arbejdet for dig, så du ikke behøver at finde den lille kemibog frem, når du vælger et svanemærket plejeprodukt. For Svanen stiller skrappe miljøkrav og skrappe krav til kemikalier - til gavn for miljøet og din sundhed.
 6. Du kan stole på, at produktet lever op til skrappe krav
  Kravene til svanemærkede produkter bliver strammet ca. hvert 4. år, og de er samlet set skrappere end lovens. Det betyder, at producenterne må genansøge om retten til at bruge Svanen og dokumentere, at deres produkter lever op til de nye og skrappere krav – ellers mister de retten til at bruge mærket.
 7. Du får produkter af god kvalitet
  Svanemærkede plejeprodukter fugter og plejer mindst lige så godt som andre produkter. Og det er dokumenteretat de holder, hvad de lover.
 8. Du kan vælge blandt et stort udvalg
  Du kan i dag finde et stort udvalg af svanemærkede plejeprodukter – og produkter i alle prisgrupper. Kig efter Svanen, når du køber sæbe, shampoo, balsam, bodylotion, solcreme og deodoranter. Men også når du næste gang skal købe bind, vatrondeller, tandpasta og læbepomader.
 9. Du kan købe produkterne hos mange forhandlere
  Produkterne forhandles bl.a. i dagligvarebutikker, hos Matas og på ditApotek. Du kan også finde udvalgte produkter i f.eks. Magasin eller på nettet.