Ecolabel.dk i nyt lyst og lækkert design

Ny hjemmeside  Vores nye hjemmeside har set dagens lys. Efter et stort arbejde igennem vinteren med overvejelser om design, struktur, data og overførsel af hjemmesideindhold kan Miljømærkningen nu byde sine besøgende velkommen til en lysere, lækrere og mere brugervenlig hjemmeside.

Ny Ecolabel.dk

Fokus på forbrugere

Tanken bag den nye hjemmeside er, at den skal være let, overskuelig og enkel at finde rundt på. Derfor har vi i Miljømærkningen arbejdet meget med det visuelle udtryk. Derfor fylder billederne også mere end tidligere. Hjemmesiden skal først og fremmest være en hjælp til nem og overskuelig information til forbrugerne. Ikke bare om miljømærkede varer men også til hvordan man bruger dem. Et godt eksempel er fem miljømærkede råd om, hvad forbrugere skal være opmærksom på i forhold til den aktuelle årstid.

Blåt bånd til virksomheder

Samtidigt skal det også være nemmere for virksomheder at finde de oplysninger, som de skal bruge, enten ved at navigere sig igennem topmenuen ”Virksomheder” eller ved at scrolle ned på forsiden til ”virksomhedsbåndet” - også kaldet det ”blå bånd”. I virksomhedsbåndet er der en samling af de links til hjemmesiden, som er mest relevante for private virksomheder. Her er desuden links til menuer, der er relevante, men som ikke nødvendigvis findes under topmenuen. Det gælder f.eks. ”Kriterier”, der kan være af generel interesse og derfor ligger under topmenuen ”Blomsten og Svanen”.

Blåt bånd til virksomheder

Søg og du skal finde

Én af de vigtigste funktioner er vores søgemulighed. Den er fremhævet på forsiden, men er altid tilgængelig uanset, hvor på hjemmesiden, man befinder sig. Med søgefeltet undgår man at navigere via menuerne.

Produktvisning

En helt ny ting er den såkaldte produktmenu, der er inddelt i overskuelige kategorier, som ”hus og have”, ”børn” og ”vask og rengøring”, hvilket hjælper med at give overblik og finde lige præcist det miljømærkede produkt, man leder efter. Og giver et overblik over for hvilke type produktområder man finde de miljømærkede produkter.

- Vi håber, at vores mange besøgende vil synes godt om den nye hjemmeside, og at de må finde det, det de søger, siger kommunikationskonsulent Jethe Lennore.

Hvis du har spørgsmål til hjemmesiden kan du kontakte Jethe på jel@ecolabel.dk.