Danmark har fået sin første svanemærkede kantine

Svanemærket kantine  Som den første virksomhed i landet har Dansk Standard, som Miljømærkning Danmark er en del af, nu en svanemærket kantine. Kantinen blev åbnet den 7.maj og kunne byde velkommen til sine medarbejdere som det første danske madsted, der har fået Svanemærket.

Svanemærket kantine

Kantinebestyrer Thomas Bennick og kok Karl Henning Mogensen med beviset på deres svanemærkelicens

- Vi er en god og sund arbejdsplads, og derfor er vi i ledelsen også rigtigt stolte over at være de første i landet med en svanemærket ”restaurant”, siger HR-direktør Connie Staniok om bedriften.

Med åbning af kantinen fik køkkenchef Thomas Bennick overrakt diplom og licens til Svanemærket efter et års hårdt arbejde med stort fokus på processer og dokumentation. Et arbejde, der bestemt ikke slutter der.

- Som led i at blive svanemærket serverer vi mad med lav miljøpåvirkning, og vi har fokus på miljøet i alle henseender lige fra sæbedoseringen til affaldssorteringen. Det handler ikke kun om, hvad man serverer, men i høj grad også om produktionsprocessen – man skal være ressourcebevidst og miljørigtig i alle sine valg.

Derudover er en stor del af vores mad også økologisk og lokalproduceret, fortæller den stolte køkkenchef, Thomas Bennick.

I kantinen skal der nemlig hver dag leves op til kravene for miljøpåvirkning og økologi. F.eks. skal opvaske- og rengøringsmidler være mere miljøvenlige, affald skal sorteres, og der skal være mindst én vegetarisk ret på menuen hver dag.

Selv små ændringer bidrager til grøn omstilling

- Jeg håber, at vi som drivkraften, der går foran med Danmarks første miljømærkede kantine, kan få andre danske virksomheder og ikke mindst restauranter med på banen til gavn for både den enkelte virksomhed og det samlede danske samfund. For selv små ændringer bidrager til grøn omstilling, siger administrerende direktør i Dansk Standard Anne Hasløv Stæhr i en pressemeddelelse.

I Sverige er der allerede i dag 37 svanemærkede restauranter.

Miljømærkning Danmark har ansvaret for Svanemærket. Ordningen er delvist finansieret af Miljøministeriet.