Indstil din virksomhed til årets miljøpris

Miljøministeriet og CSR Fonden uddeler igen i år miljøprisen CSR Environment. Og din virksomhed kan blive nomineret til prisen, hvis I har et godt bud på ressourceeffektivitet. Prisen uddeles ved CSR AWARDS 2013 til september, hvor du blandt andre kan høre hovedtaler Kofi Annan, tidligere generalsekretær for FN og nobelprismodtager for sin store indsats med at sætte CSR på den globale dagsorden.

CSR AWARDS

For at din virksomhed kan komme i betragtning til miljøprisen CSR Environment, skal I give et seriøst bud på ressourceeffektivitet. Det kan være en miljøløsning, et produkt eller en forretningsmodel indenfor bæredygtig produktion og forbrug.

Samtidigt er det et krav, at løsningen kan være på markedet eller være realiserbar inden for to år, og den må meget gerne have udbredelsespotentiale.

Cirkulær økonomi

Løsningen må desuden gerne være et bidrag til den cirkulære økonomi, således at den giver et bud på, hvordan materialer og ressourcer i højere grad kan genanvendes og derved belaste miljøet mindre. For eksempel at langt flere materialer indgår i nye produkter eller processer i stedet for at blive betragtet som affald.

- Jeg er glad for, at vi sammen med CSR Fonden i år sætter fokus på ressourceoptimering og cirkulær økonomi. Vi vil gerne anerkende virksomheder, der gør noget for at udnytte ressourcerne bedst muligt. Danmark har mange dygtige virksomheder, som hver dag bidrager til den grønne omstilling, der bliver afgørende for vores økonomi i fremtiden, siger miljøminister Pia Olsen Dyhr.

- Produktion og forbrug er nogle af de største årsager til miljøbelastning, og derfor ser vi hos Miljømærkning Danmark frem til, at cirkulær økonomi bliver tænkt ind i fremtidens løsninger. Danmarks officielle miljømærker, Blomsten og Svanen, er med til at fremme dette f.eks. ved at miljømærkede produkter nemt skal kunne skilles ad med henblik på genanvendelse og erstatning af dele i stedet for hele produktet, siger Chef for kriterieudvikling hos Miljømærkning Danmark, Lisbeth Engel Hansen.

Om CSR AWARDS

CSR AWARDS er Danmarks nationale prisuddelingsshow for virksomheders samfundsansvar. Udover de forskellige prisuddelinger, giver den to dage lange konference også politikere, erhvervsledere og CSR-professionelle mulighed for vidensdeling omkring arbejdet med CSR på tværs af brancher og industri. I år sætter CSR Fonden bl.a. fokus på, hvordan CSR og virksomheders arbejde med samfundsansvar kommer til udryk på bundlinjen. CSR AWARDS 2013 løber af stablen i Holstebro d. 16. og 17. september.

Læs mere om CSR AWARDS på www.csrfonden.dk.