Ny svanemærket brændeovn bliver rost til skyerne

I disse dage er den nye svanemærkede brændeovn, Bionic Fire, på vej ud til de danske forbrugere. Den har allerede fået en rigtig god modtagelse af uvildige eksperter.

svanemærkede brændeovn bionic fire

Sensationen ved den nye ovn fra Rais er, at den udleder partikler i så lille et omfang, at eksperter tilkender den en stor betydning.

Kåre Press-Kristensen fra Det Økologiske Råd er, af Ritzau, citeret for at sige:

-”Det er de bedste testresultater, jeg nogensinde har set. Hvis alle brændeovne blev udskiftet med denne nye ovntype, ville den sundheds- og klimaskadelige luftforurening med sodpartikler blive reduceret med 90-95 procent. Det ville betyde omkring 200 færre dødsfald årligt i Danmark”.

Jes Sig Andersen fra Teknologisk Institut, som har testet brændeovnen, forklarer til Ritzau:

-”Udledningen af partikler (…) er under en fjerdedel af andre ”rigtig gode ovnes” udslip”.

Han glæder sig samtidig over, at ovnen har automatisk lufttilførsel, da alt for mange brændeovnsejere er for dårlige til at fyre op - til skade for miljø og sundhed.

-”Branchen har en udfordring med at tackle brugeradfærden. Vi kan lave Jordens bedste ovne, mens hvis folk svinefyrer i dem alligevel, nytter det jo ingenting”, siger han.

Fyr (stadig) korrekt

Det er derfor vigtigt at huske på, at vi som forbrugere selv er med til at gøre en forskel. Vi har stadig selv ansvaret for at lægge ordentligt brænde i ovnen og tænde korrekt op.

Ønsket om en endnu grønnere ovn

Rais, som er firmaet, der har produceret den nye svanemærkede brændeovn, har ønsket at lave en ovn til de rigtig grønne forbrugere ved at optimere ovnens forbrændingseffekt. Og samtidig var ønsket at lave noget banebrydende. Det har ført til, at Bionic Fire-ovnen har dobbelt brændkammer og bruger såkaldt omvendt forbrænding. Med andre ord - ovnen brænder så effektivt, at den rent faktisk brænder partiklerne af.

Svanen gør det nemt

Miljømærkning Danmark har spurgt Rais, hvorfor de har valgt at svanemærke deres nye brændeovn.

-”Vi vælger faktisk at svanemærke alle vores brændeovne. Af den simple årsag, at det er et mærke, som forbrugerne kender. De skal ikke stå og forholde sig til partikeludledning, brændkamre eller andet teknisk, når de skal ud at investere i en brændeovn. Svanemærket er nemmere at forholde sig til”, siger Ann Charlotte Wellejus, marketingansvarlig fra Rais.

-”Det er vi selvfølgelig glade for i Miljømærkning Danmark”, siger senior kommunikationskonsulent Tine Due Hansen, og fortsætter:

-”og ja, Svanemærket er kendt af rigtig mange forbrugere i dag – hele 88 procent".

 

---------------

For yderligere informationer om Bionic Fire, kontakt marketingansvarlig fra Rais, Ann Charlotte Wellejus.

For yderligere informationer om svanemærkede brændeovne, kontakt Mogens Stibolt.