Ny Tænk-test af solcremer

Solcremer  Denne sommer viser en ny test af solcremer at den svanemærkede igen er bedst i test. Men desværre kommer en svanemærket creme også ret dårligt ud, når det gælder beskyttelse mod UVB-stråler.

kvinde smører solcreme på

TÆNK har i sit seneste nummer testet en række solcremer, dels for effektivitet, dels for indhold af hormonforstyrrende stoffer og parfume. Til resultatet siger kriteriechef Lisbeth Engel Hansen:

- "Det er da glædeligt, at det produkt, der er udvalgt som bedst, er svanemærket. Og at en række andre svanemærkede produkter også er blandt de bedste i testen". Og hun fortsætter:

- "Men jeg undrer mig meget over det dårlige testresultat for en af de svanemærkede cremer når det gælder UVB-beskyttelsen".
 
Et af de Svanemærkede produkter viser nemlig ifølge TÆNKs test, at det ikke lever op til den UVB-beskyttelse, der loves på emballagen. Miljømærkning Danmark har, som reglerne kræver det, modtaget den test som leverandøren har fået lavet på et uafhængigt laboratorium. Og her var såvel den måde testen er udført på og resultatet helt i orden – dvs. der var dokumentation for den UVB-faktor, der loves på emballagen.
 
Forhandlerne har nu  valgt at fjerne produkterne fra hylderne og gennemføre en ny test.
 
- "Så nu afventer vi så resultatet af de nye test før vi kan gå videre med sagen. For det er naturligvis sådan, at man ikke kan beholde sin ret til at anvende Svanen, hvis et produkt ikke længere lever op til kriterierne", slutter Lisbeth Engel Hansen.

System.Xml.XmlException: Navne må ikke indeholde tegnet ' ', hexadecimal værdi 0x20.
   ved System.Xml.XmlConvert.VerifyNCName(String name, ExceptionType exceptionType)
   ved System.Xml.XmlQualifiedName.Verify()
   ved System.Xml.Xsl.XsltArgumentList.AddParam(String name, String namespaceUri, Object parameter)
   ved Sitecore.Web.UI.WebControls.XslFile.AddParameters(XsltArgumentList list, Item item)
   ved Sitecore.Web.UI.WebControls.XslFile.DoRender(HtmlTextWriter output, Item item) Xsl file could not be processed: /xsl/Ecolabel/Rows/RelatedArticles.xslt