Klar - parat - skolestart

Sommerferien er ovre og skoleklokken har ringet ind til et nyt skoleår. For nogle børn for allerførste gang. Det betyder nye kammerater, nye vaner - og nyt udstyr. Læs her om det mere miljøvenligt udstyr til skolestart.

skolestart

Mange af de skoleartikler der findes på markedet indeholder miljø- og sundhedsproblematiske stoffer som fx tungmetaller og ftalater, eller andre stoffer der mistænkes for at være hormonforstyrrende og skadelige for vores sundhed generelt.

Her kan du læse om, hvorfor det er en god ide, at vælge de miljømærkede varianter, når skoletasken skal pakkes og madpakken smøres.


Tusser

Svanemærkede tusser findes i mange former og farver, men med færre miljø- og sundhedsskadelige stoffer. Fx må farven ikke være baseret på tungmetaller og ikke indeholde flygtige organiske opløsningsmidler.

Blokke og hæfter

Hvis du Svane- eller Blomstmærket papir med i skoletaske, kan du være sikker på, at papiret er fremstillet med en andel genbrugspapir eller træ fra bæredygtigt skovbrug. Derudover er papiret fremstillet med lavt energiforbrug og begrænset forurening af luft og vand.


Madpakken

Bruger du svanemærket madpapir om madderne, er du garanteret, bagepapiret er fremstillet med begrænsede mængder energi og kemikalier, der kan skade mennesker og miljø. For eksempel er der hverken krom eller fluor i de stoffer, der stryges på papiret, for at sikre at det er fedttæt.