Tag Svanen og Blomsten med i sommerhus

Omkring en kvart million. Så mange sommerhuse har vi i Danmark. Det betyder, at rigtig mange af os skal tilbringe ferien i et sommerhus. Og når solen står højt på himlen, og bølgeskvulp og jordbær med fløde går op i en højere enhed, er der da heller ikke noget, der slår en dansk sommer.

sommer

Sommerhuset er for mange et fristed. Her bliver den travle og kalenderstyrede hverdag afløst af leg og ro. Her får du fire gode råd til, hvordan du kan tage hensyn til både miljø og sundhed – uden at det vil forstyrre idyllen:

1. Det bedste til børnene

Børn elsker at være i sommerhus. Skal der købes ny sandkasse eller bord- og bænkesæt til børnene, kan du kigge efter svanemærkede produkter fra Moelven. De er lavet af det miljøvenlige og meget holdbare ThermoWood, som er fyrretræ, der har fået en speciel behandling, som er helt uden kemikalier.

Du kan også gå efter Svanen, hvis du vil passe ekstra godt på børnene, når du fx skal købe nyt sand- og vandlegetøj eller scooter. Svanemærket plastlegetøj er ikke tilsat ftalater, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Det er ikke fremstillet af PVC og indeholder ikke parfume.

2. Vedligehold sommerhuset

Selv om sommerhuset er et fristed, skal det passes. Men selv male- og byggeprojekter er mere afslappende i sommerhuset end derhjemme – der er jo tid nok, når der er udsigt til en stor bøf på grillen.

Med en blomst- eller svanemærket udendørsmaling, -lak eller -bejdse får du garanti for, at der er taget hensyn til både miljø og sundhed, og at kvaliteten er god.

Du kan også kigge efter Svanen, hvis du skal bruge byggeplader til sommerens gør det selv-projekt. Her stammer en stor andel af træet fra certificeret skovbrug eller genbrug, og de er samtidig produceret med et begrænset energiforbrug.

Svanen til at klare solen

I sommerhuset er de fleste af os mere ude, end vi plejer at være. Det er derfor vigtigt at huske solcremen. Svanemærket solcreme indeholder hverken kendte allergistoffer eller kemiske solfiltre, der står på EU´s liste over stoffer, der er mistænkte for at være hormonforstyrrende. Den indeholder heller ikke fysiske solfiltre på nanoform.

4. Efterlad både huset og naturen i god stand

De fleste slutter sommerhusopholdet af med en rengøring. Og hvad end det handler om en ”hurtig overhaling” eller en grundig hovedrengøring, er der mange miljømærkede produkter at vælge imellem. De lever op til krav, der sikrer, at de både er effektive og ikke er til skade for naturen – og det betyder måske lidt mere for os efter en uge eller to i naturskønne omgivelser.