Gør juleklippe-klistre-traditioner miljøvenlige

Julen er en højtid fuld af dejlige traditioner. Find inspiration til at gøre dine traditioner mere grønne og miljøvenlige.

far og søn klippe-klistrer

Det er i mange hjem blevet en fast tradition at invitere hele familien til årets store juleklippe-klistre-dag. Og det er kun kreativiteten, der sætter grænser for, hvad både store og små kan være med til at producere: julekort, guirlander, kravlenisser, julehjerter, hjemmelavede til-og-fra mærker og meget mere ...

For at gøre jeres klippe-klistre-tradition mere grøn og miljøvenlig, kan du både bruge papir og konvolutter, der er mærket med et af Danmarks officielle miljømærker, Svanemærket og EU-Blomsten. Både Svanemærket og Blomstmærket kræver, at en andel af træmassen skal komme fra certificeret bæredygtigt skovbrug. Derudover er papiret bl.a. fremstillet med mindre energiforbrug og færre skadelige kemikalier.

Til dekoration af fx julekortene, kan du vælge svanemærket tusser. Svanemærkede tusser findes i mange former og farver. De er vandbaseret, så er de lette at vaske af hænder og tøj. Derudover må farverne ikke være baseret på tungmetaller eller indeholde flygtige organiske opløsningsmidler. Til gavn for miljøet og dig og din families sundhed.

Lader du stearinlys sprede hygge til jeres klippe-klistre tradition, findes der her også miljømærkede varianter. Svanemærkede lys er et bedre valg for indeklimaet, fordi der er en skrap grænseværdi for, hvor meget sod de må afgive. Og så er de er lavet af mindst 90 % stearin, som kommer fra fornybare ressourcer. Paraffinlys derimod kommer fra fossile brændsler, der udleder CO2.

God og grøn fornøjelse med årets juleklip!