Fem gode gør-det-selv råd til det grønne udeliv

Det er endelig forår! Er du en af dem, der indleder forårssæsonen med en tur i bygge- eller havecentret? Så ha´ lige Svanen og Blomsten med i baghovedet, når du køber ind til dine gør det selv-projekter. Her finder du råd til blandt andet terrassen, havemøblerne og træværket, så du kan gøre foråret og dine gør det selv-projekter grønnere...

forår med Blomsten og Svanen

Nu er det terrassetid

Er det blevet tid til at bygge ny terrasse - eller carport - kan du vælge såkaldt Svanemærket holdbart træ til udendørs brug i stedet for det traditionelt imprægnerede træ. I imprægneringen af træ er der enten brugt tungmetaller eller biocider til at forhindre svamp. Begge dele ophober sig i naturen. Svanemærket holdbart træ bliver derimod gjort vejrbestandigt ved hjælp af varmebehandling. Samtidig er man sikker på at træet er fra bæredygtigt, lovligt fældet skovbrug.

Slap af med en Svane i havemøblerne – eller i sandkassen

Se også efter Svanen, hvis du skal købe nye havemøbler eller ny sandkasse til børnene. Og husk det svanemærkede legetøj til sandkassen.

Mal træværket med miljømærket maling

Skal du male træværk, kan du både finde mange malinger og lakker, der er mærket med enten Svanen eller Blomsten. Miljømærkerne sikrer, at produkterne har et lavt indhold af organiske opløsningsmidler som fx terpentin. De stiller samtidig høje krav til kvaliteten, så malingen rækker langt, og du er sikret god dækkeevne. Maling og lak til udendørs brug skal – naturligvis - være modstandsdygtigt mod vind og vejr.

Slå græsset med Svanen

Man hører sjældent græsset gro – selv om det altid vokser højere og hurtigere end forventet. Til gengæld kan man som regel høre, når der bliver slået græs. Ønsker du en plæneklipper, som lever op til hårde krav om, hvor meget den må larme, kan du kigge efter en svanemærket. En svanemærket plæneklipper er også klimavenlig, da den er energieffektiv og så indeholder den ikke problematiske flammehæmmere og phthalater. En hånddreven plæneklipper er dog stadig det bedste valg for miljøet – og garanterer samtidig god motion.

Vedligehold bilen under Svanens vinger

Bilen trænger sikkert – ligesom alt andet – til en ordentlig rengøring. Vælg en Svanemærket bilvaskehal. Den lever bl.a. op til skrappe krav for vandforbrug, kemikalie- og affaldshåndtering.