Første ISS kantine bliver Svanemærket

Kantinen i Portland Towers i Nordhavnen har netop fået tildelt Svanemærket som bevis på, at økologi og miljøhensyn er i højsædet. Det er ISS Catering, der driver kantinen i det miljøcertificerede kontorhus, som er opført af NCC.

Med sine 59 meter er kontorbygningen Portland Towers det højeste byggeri i Københavns Nordhavn. Og i toppen af de to ombyggede siloer er husets kantine placeret med en skøn udsigt ud over havnen og sundet. Her kan brugerne af kantinen fremover nyde frokosten med ekstra god samvittighed, velvidende at såvel økologi og miljøhensyn er i højsædet. Kantinen, som drives af ISS Catering, er nemlig som en af de allerførste kantiner i Danmark blevet Svanemærket af Miljømærkning Danmark.

En af landets største kantineleverandører viser vejen

Med driften af godt 150 kantiner landet over, som hver dag mætter ca. 135.000 munde, er ISS Catering en af Danmarks største kantineleverandører. Med svanemærkningen af kantinen i Portland Towers viser ISS Catering vejen for driften af bæredygtige kantiner:

- Vi er stolte af, at vi er en af de allerførste kantineleverandører i Danmark, der opnår svanemærkning af en kantine. For os er det afgørende, at vi som en professionel spiller på markedet sætter dagsordenen og er innovative. Vi har med svanemærkningen af kantinen i Portland Towers desuden opbygget værdifuld viden, som stiller os stærkt, hvis andre kunder også ønsker at gå efter Svanemærket sammen med os, siger Henrik Tornager, direktør for ISS Catering.

Stort potentiale – både for miljøet og økonomien

- Det er fantastisk positivt, at en stor spiller som ISS har valgt at gå efter svanemærket. I første omgang er det én kantine, der nu lever op til svanemærkets miljøkrav, men det er da klart mit håb, at flere kantiner vil følge. Ud over signalværdien ved at arbejde med at begrænse sin miljøpåvirkning både når det gælder indkøb, tilberedning og affaldshåndtering, er der nemlig også besparelser at hente som følge af reduceret ressource- og vandspild samt elforbrug. For en virksomhed som ISS, der driver godt 150 kantiner, er der altså virkelig potentiale – både i miljø- og økonomisk perspektiv, siger Martin Fabiansen, direktør for Miljømærkning Danmark.

Miljøcertificeret kontorhus

Det er NCC, der har udviklet og ombygget de to tidligere siloer i Nordhavnen:

- Svanemærkningen af kantinen i Portland Towers ligger rigtig godt i tråd med det store arbejde, NCC allerede har lagt i at miljøcertificere huset. Miljøcertificeringen anskuer selve bygningens miljøpåvirkning ud fra det bredest mulige perspektiv, og det er positivt, at husets beboere fortsætter denne indsats ved at se på, hvordan man også i den fremtidige brug og drift af huset kan tænke bæredygtigt, udtaler direktør Niels Fribo, NCC Property Development.

En lang række krav skal være opfyldt

For at en kantine eller restaurant kan blive Svanemærket, er der en række kriterier for begrænset miljøpåvirkning og prioritering af økologi, der skal overholdes. F.eks. skal opvaske- og rengøringsmidler være miljøvenlige og uden miljøskadelige kemikalier, affald skal sorteres, og der skal være mindst én vegetarisk ret på menuen hver dag. Kriterierne er rettet mod virksomheder, der laver og serverer mad og omfatter ud over kantiner og restauranter også caféer, storkøkkener, catering mv. Der findes i dag kun to svanemærkede kantiner i Danmark: kantinen i Portland Towers og Statsministeriets kantine.

Pressekontakter

ISS:
Kommunikationschef Anne Anker, mobil: 23 24 35 67, mail: anne.anker@dk.issworld.com

Miljømærkning Danmark:
Presseansvarlig Helle Pryds Bruun, mobil 23 23 93 19, mail: hpb@ds.dk

NCC:
Kommunikations- og Marketingchef Camilla Zeest Rydahl, mobil 24 88 74 40, mail: cry@ncc.dk