Ny svanemærket tamponserie lanceres i modeugen

I forbindelse med Copenhagen Fashion Week lanceres det nye, danske brand GingerOrganic. Det sker ved en event i dag i Odd Fellow Palæet i København. GingerOrganic producerer svanemærkede tamponer i æstetisk indpakning og tilbyder som noget særligt abonnement på hygiejneprodukter.

GingerOrganic tamponer

Udvalget af svanemærkede tamponer har hidtil været yderst begrænset. Faktisk har der kun været en enkelt svanemærket tampon at finde på det danske marked. Men med dagens lancering af GingerOrganic firedobles udvalget.

GingerOrganic kommer på markedet med svanemærkede tamponer i tre varianter; ”Mini”, ”Normal” og ”Super”. Ved produktionen af svanemærkede tamponer er der bl.a. stillet krav til affaldsminimering – og til brugen af kemikalier. Fx er klorblegning forbudt. Derudover skal bomulden være økologisk dyrket.

Et godt valg for mode- og miljøbevidste kvinder

Bag GingerOrganic står den danske ide- og ophavskvinde Helena Fernando-Kristensen, der har det som en selvfølge at vælge økologien, hvor der tages hensyn til naturen og menneskene i produktionen. Hun undrer sig samtidig over, at der ikke er flere kvinder, der går op i, hvad hygiejneprodukter som fx tamponer indeholder:

 

”Kvinder bruger altså disse produkter på og i de mest følsomme områder af kroppen – helt uden at være klar over, hvad de indeholder! Bomuldsplantager er det mest pesticid-besprøjtede landbrug på planeten! Mange af vi kvinder går op i, hvilke ingredienser der er i vore skønhedsprodukter og den mad, vi spiser, og læser som en selvfølge varedeklarationerne på disse varer! Men det er kun få af os, som tænker på indholdet i de hygiejneprodukter, som vi bruger hver måned – og i årevis,” siger Helena Fernando-Kristensen, der står bag brandet GingerOrganic.

 

GingerOrganic brugte tidligere på sommeren Roskilde Festival til at skabe opmærksomhed omkring de svanemærkede tamponer i æstetisk indpakning, mens den københavnske modeuge nu danner scene for den officielle lancering. På den måde satses der hårdt på at gøre tamponerne til et godt valg for mode- og miljøbevidste kvinder.

 

Derudover skiller de sig ud fra mængden af tamponer ved at tilbyde et abonnement, så man hver måned får en automatisk levering af økologiske hygiejneprodukter direkte i postkassen.

 

Du kan købe de svanemærkede tamponer fra GingerOrganic via hjemmesiden www.gingerorganic.dk.