Rambøll kåret som årets grønne indkøber 2014

Miljømærkning Danmark har netop kåret Rambøll som årets medlem 2014 i "Netværk for Miljømærket indkøb".

Rambøll årets grønne indkøber 2014

Titlen som årets grønne indkøber tilfalder Rambøll, fordi virksomheden har gjort en særlig indsats for at udbrede kendskabet til og øge efterspørgslen efter miljømærkede varer og services, bl.a. ved at stille krav om miljømærkning af underleverandører.

I indkøbernetværket er Rambøll repræsenteret ved indkøber Helene Byskov Christiansen, som har været aktiv deltager i netværket, siden det blev stiftet i 2012.

- Som rådgiver på miljøområdet har Rambøll en målsætning om, at virksomhedens egne indkøb skal være miljøvenlige. Derfor betyder det også meget, at vi er blevet anerkendt af Miljømærkning Danmark som en virksomhed, der er med til at sætte miljø på dagsordenen og arbejder aktivt for at begrænse miljøbelastningen ved at stille krav til leverandørerne i indkøbsprocessen, siger Helene Byskov Christiansen.

- Vi har visioner om at bruge netværket internationalt i det omfang, vi kan. Vi arbejder på at få større gennemsigtighed i alle vores markeder, og der er helt sikkert interesse for at købe miljøvenligt rundt omkring i vores organisation. Det er en kæmpe fordel, at Miljømærkning Danmark har et stærkt fællesskab med vores nordiske broderlande, og det kommer vi helt sikkert til at trække på i de kommende år, tilføjer hun.

Indkøbernetværket er initieret og faciliteres af Miljømærkning Danmark. Direktør for Miljømærkning Danmark, Martin Fabiansen siger:

- Rambøll har været stærkt medvirkende til at øge efterspørgslen på miljømærkede produkter. Andelen af virksomhedens egne miljømærkede indkøb er steget betragteligt over de seneste år, både når det gælder kontorartikler og tryksager men også serviceydelser som rengøring og hotelophold. Ved at stille krav til miljøhensyn hos sine underleverandører, spiller Rambøll en meget aktiv og vigtig rolle i forhold til at skubbe markedet i en mere miljøvenlig retning. Det gør det enklere for Rambøll at nå egne miljømål.
- Det er der heldigvis flere virksomheder, der har fået øjnene op for. Vi oplever en øget interesse fra virksomheder, og vi forventer yderligere medlemstilgang i 2015. Med engagementet i netværket ønsker medlemsvirksomhederne at synliggøre den samlede indkøbskraft og deres miljøindsats. I kraft af den øgede efterspørgsel vil de sikre flere miljømærkede varer og services på det danske marked, hvilket i sidste ende vil bidrage til et større udbud til konkurrencedygtige priser, tilføjer han.

Om “Netværk for Miljømærket indkøb”

Netværkets grundidé er at gøre professionelle indkøb til en stærk drivkraft mod et bæredygtigt samfund. Målet er at gøre det nemmere for virksomheder at forbedre deres miljørigtige indkøb, synliggøre medlemmernes miljøindsats og øge efterspørgslen efter Svane- og EU-Blomstmærkede produkter og services.

Netværkslogo

Om Miljømærkning Danmark

Miljømærkning Danmark har ansvaret for EU Blomsten og det nordiske Svanemærke, som er Danmarks officielle miljømærker. Miljømærkning er en frivillig ordning for virksomheder, hvis produkter lever op til mærkernes krav. Læs mere her.

Foto vedlagt

Modtager af titlen som årets grønne indkøber 2014, indkøber i Rambøll Helene Byskov Christiansen, får overrakt diplom af konsulent i Miljømærkning Danmark Ingrid Elmedal (til højre). Download billedet.

System.Xml.XmlException: Navne må ikke indeholde tegnet ' ', hexadecimal værdi 0x20.
   ved System.Xml.XmlConvert.VerifyNCName(String name, ExceptionType exceptionType)
   ved System.Xml.XmlQualifiedName.Verify()
   ved System.Xml.Xsl.XsltArgumentList.AddParam(String name, String namespaceUri, Object parameter)
   ved Sitecore.Web.UI.WebControls.XslFile.AddParameters(XsltArgumentList list, Item item)
   ved Sitecore.Web.UI.WebControls.XslFile.DoRender(HtmlTextWriter output, Item item) Xsl file could not be processed: /xsl/Ecolabel/Rows/RelatedArticles.xslt