Lyreco er nyt medlem i Netværk for Miljømærket indkøb

Netværk for Miljømærket indkøb byder velkommen til endnu en virksomhed, der vil være med til at skubbe markedet i en mere bæredygtig retning.

Lyreco_745x442

Lyreco er Danmarks største B2B-leverandør af kontorartikler. Virksomheden har bl.a. et stort udbud af miljømærkede produkter og oplever tydeligt, at det bliver mere og mere populært at købe miljørigtigt i danske virksomheder:  

”I Lyreco Danmark er det grønne salg steget med 13 %-point siden 2012, og i år udgør det foreløbigt 33 % af virksomhedens samlede salg”, fortæller Eva Klintell, Skandinavisk QSS Manager hos Lyreco.

Lyreco er netop blevet medlem af Netværk for Miljømærket indkøb. Dermed skærper virksomheden også fokus på egne miljørigtige indkøb:

”Vi tror på, at medlemskabet vil styrke vores miljøprofil. Som medlem af netværket forpligter vi os nemlig til at øge andelen af vores miljømærkede indkøb fra år til år. Og signalet om, at vi også tager vores egne indirekte indkøb alvorligt, harmonerer rigtig godt med vores ønske om også at hjælpe vores kunder til at købe mere grønt ind. Samtidig ser vi frem til god rådgivning og erfaringsudveksling i forhold til, hvordan vi kan gøre vores drift mere grøn, siger Eva Klintell.

Win-win-win

I Miljømærkning Danmark er man glade for endnu et medlem i Netværk for Miljømærkede indkøb:

”Vi byder Lyreco velkommen i netværket og er rigtig glade for nu også at have en leverandør af kontorartikler med i netværket. Lyreco kan tilføre netværket nye erfaringer og kommer med gode ambitioner om at skubbe markedet i en mere bæredygtig retning. Den mulighed får de i netværket, hvor de sammen med andre ambitiøse virksomheder kan øge efterspørgslen på miljømærkede produkter og serviceydelser til den daglige drift – og derigennem også være med til at skabe et større udbud til konkurrencedygtige priser”, siger Martin Fabiansen, direktør for Miljømærkning Danmark og fortsætter:

”På den måde bliver det nemmere for medlemsvirksomhederne at nå egne miljømål, det bliver en fordel for potentielle licenshavere at vide, at der er en efterspørgsel – og i sidste ende er det også en stor gevinst for miljøet.”

Fakta om Netværk for Miljømærket indkøb

Netværk for Miljømærket indkøb er et netværk for store, danske virksomheder. Grundidéen er at gøre professionelle indkøb til en stærk drivkraft mod et bæredygtigt samfund. Fokus er på de indirekte indkøb, som ofte udgør væsentlige beløbsstørrelser i større virksomheder.

Netværket blev lanceret i 2012 og er drevet af Miljømærkning Danmark. Netværkets nuværende medlemmer er: If Skadeforsikring, Danske Bank, Steen & Strøm, Rambøll, Nykredit, Sealed Air, Dansk Retursystem, BRF kredit, Berendsen A/S, COWI og Lyreco.

Læs mere om netværket.