Leverandører på den grønne gren
En ny dansk udbudslov forventes at træde i kraft i slutningen af året, og det vil ændre landkortet for leverandører til det offentlige marked. Miljøstyrelsen og Miljømærkning Danmark fortæller hvordan på "CSR i praksis"-konferencen d. 3. juni.

På konferencen ”CSR i praksis” er Miljøstyrelsen og Miljømærkning Danmark værter ved et ud af i alt seks miniseminarer. Det er især leverandører til den offentlige sektor og offentlige indkøbere, der kan høste nyttig værdi ved at deltage i dette seminar.
Hvordan bliver du grøn leverandør til det offentlige?
Sådan lyder den udfordrende titel på Miljøstyrelsen og Miljømærkning Danmarks seminar. For med det offentliges årlige indkøb på 300 mia. kr. er miljøpotentialet enormt, hvis den grønne linje bliver normen for leverandørerne.
Bo Møller Gottlieb, fuldmægtig i Miljøstyrelsen, peger på de nye muligheder i udbudsloven for strategisk brug af de offentlige indkøb til at understøtte en grøn omstilling af markedet.
”Med det nye udbudsdirektiv, som er på vej til at blive implementeret i dansk lovgivning, har de offentlige indkøbere fået et stærkt instrument til at styre udbuddene i en mere grøn retning. Vi har tit hørt, at når det kommer til den endelige afgørelse, er det ofte kun prisen, der gør udslaget. Udbudsdirektivet gør det lettere for indkøberne at give større indflydelse til andre parametre”, siger Bo Møller Gotlieb og fortæller, at det er godt nyt for de virksomheder, der har licens på miljømærkerne Blomsten og Svanen:
”For eksempel kan indkøberne med den nye lov konkret efterspørge produkter eller services, der har Blomsten eller Svanen”.
Forretning i miljømærker
Markedschef Henrik Hougaard fra Miljømærkning Danmark ser frem til en god dialog med virksomhederne om forretningsmulighederne i miljømærkerne:
”Vi vil bruge seminaret til at skabe rum for dialog mellem virksomheder, som har erfaringer med miljømærkerne, og de virksomheder, som står og overvejer, om det er den vej, de vil gå – og gerne også med indkøbere fra det offentlige. Miljømærkerne er en investering for virksomhederne, og derfor vil vi invitere 2-3 virksomheder ind til at give deres historie og fortælle om de udfordringer, der kan være ved certificeringen, og om den værdi, de har opnået med mærkerne”, fortæller Henrik Hougaard.
Samtidig kommer direktøren for Bæredygtigt Erhverv Charlotte Fischer for at give en introduktion til de ny markedsmuligheder ud fra et virksomhedsperspektiv:
”Formålet er at inspirere SMV’erne og få dem til at se potentialerne i miljømærkerne. Sammen med Charlotte Fischer vil vi udstikke rammerne for de offentlige grønne indkøb og komme nærmere ind på udbudsdirektivet og den betydning, det kommer til at få for leverandørerne. Det skal nok være en øjenåbner for flere af deltagerne”, siger Henrik Hougaard.
CSR i praksis – konference d. 3. juni
”CSR i praksis” arrangeres i samarbejde med Københavns Erhvervshus og åbnes med en unik videnudveksling mellem direktører fra Dansk Erhverv, Dansk Mode & Textil, Grafisk Arbejdsgiverforening, Håndværksrådet, Landbrug og Fødevarer og Erhvervsstyrelsen.
Læs på www.csr-link.dk.