Hovedstadens første discountbutik med Svanemærket

Som den første discountkæde i hovedstaden kan KIWI nu byde velkommen i en svanemærket butik. I dag får KIWIs butik i Smallegade på Frederiksberg overrakt det nordiske miljømærke af Frederiksbergs borgmester, Jørgen Glenthøj.

kvinde_handler_med_indkøbsvogn

Dermed kan discountkæden KIWI føje endnu en butik med det nordiske miljømærke, Svanemærket, til listen. Efter at kæden i januar åbnende Danmarks første svanemærkede discountbutik i Lystrup ved Aarhus, er turen nu kommet til hovedstaden og Frederiksberg. 

KIWI Smallegade får Svanemærket for butikkens store udvalg af miljøvenlige varer og for indsatsen omkring energivenlige tiltag, bl.a. genanvendelse af overskudsvarme fra køleudstyr til butiksopvarmning og afskærmning af alle kølediske. Hertil kommer de ansattes målrettede arbejde med affaldssortering og reduktion af affaldsmængder. 

- Svanemærket er en blåstempling af vores målrettede arbejde med økologi og miljøvenlige varer og vores nye miljø- og energitiltag i butikkerne. Vi har en ambitiøs plan om at få svanemærket langt flere af vores butikker i Danmark. Allerede nu har vi taget teten i dagligvaremarkedet med to af de i alt fire dagligvarebutikker, som har fået det nordiske miljømærke herhjemme, siger Carsten Hansen, kædedirektør i KIWI.

- Men det stopper langt fra her. Uden at sige for meget kan jeg afsløre, at vi inden for kort tid føjer endnu et par butikker til listen over svanemærkede discountbutikker i Danmark, tilføjer han.

KIWIs målsætning er, at alle nybyggede butikker i fremtiden skal få Svanemærket. Samtidig arbejder discountkæden med løbende at indføre de påkrævede energi- og miljøforbedringer i sine eksisterende butikker. 

- Vi glæder os over, at KIWI udbreder Svanemærket til flere af kædens butikker, og i dag kan sætte det velkendte grønne logo på deres butik i Smallegade. Nu får borgerne i København og på Frederiksberg adgang til en butik, som ikke blot fører et stort udvalg af miljømærkede og økologiske varer, men også arbejder målrettet med at nedbringe miljøbelastningen fra butiksdriften. Det gavner miljøet og giver glade kunder og stolte medarbejdere, siger Martin Fabiansen, direktør for Miljømærkning Danmark.