Inspiration til julegaverne

Få inspiration til julegaver, der både vil glæde både modtager og miljøet.

Julegaver

Forkæl med lækre plejeprodukter

Plejeprodukter står ofte højt på manges ønskeseddel. Her er det en god idé at kigge efter Svanemærket. Svanemærkede hud- og hårplejeprodukter indeholder nemlig ikke MI eller andre konserveringsmidler, der er klassificeret som allergifremkaldende. De er uden parabener og andre stoffer på EU’s liste over stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Desuden er produkter til børn uden parfume.


Der findes et enormt udvalg af svanemærkede plejeprodukter. Det kunne være en eksklusiv body oil fra Rudolph Care til din søster, produkter fra Dermas mande-serie til din far, Zenz-hårplejeprodukter til din bedste veninde og en gaveæske med shampoo og shower fra CoBrand med fx Frost- eller Marvel Avengers-motiver på til niecer og nevøer. 

Overrask med oplevelser

Også oplevelsesgaver står i disse år højt på manges ønskeseddel. Skal det være i den mere romantiske kategori, kan du fx vælge at give et weekendophold på et svanemærket hotel eller en middag på en svanemærket restaurant på et af Scandics hoteller.

Både svanemærkede hoteller og restauranter lever op til skrappe miljøkrav og arbejder med at nedsætte deres miljøpåvirkning inden for både energi, vand, affald, kemikalier og fødevarer. Eksempelvis skal en

svanemærket restaurant sørge for, at der er en andel økologiske madvarer og mindst én vegetarisk ret på menuen hver dag.

Du kan også vælge at give en hjemmelavet oplevelse, som nok især vil glæde mange travle børnefamilier. Det kan fx være et gavekort på bagværk til fryseren bagt på svanemærket bagepapir, som er uden fluorstoffer. Eller det kan være et tilbud om at male børneværelset med miljømærket maling. Maling med Svanemærket eller EU-Blomsten indeholder ikke tungmetaller eller blødgørere, der kan skade forplantningsevnen. Der er skrappe krav til opløsningsmidler. Og kvalitetskrav sikrer, at malingen rækker langt, dækker godt og er modstandsdygtig.


Spred varme med bløde pakker

En anden favorit under juletræet er de bløde pakker. Her kan du fx kigge efter lunt og lækkert svanemærket undertøj fra Dilling – der findes noget til hele familien. Svanemærkede tekstiler fremmer økologisk bomuld, og kvaliteten er god. Der er også krav til de kemikalier, der anvendes i produktionen og krav til spildevandet fra bl.a. uldvaskerier og farverier. Samtidig sikrer kemikaliekrav, at det færdige produkt ikke indeholder skadelige kemikalier. 


Lad julen være børnenes fest

Skal der børn med til julefesten, skal der som regel også legetøj under træet. Der findes i dag et stort udvalg af svanemærket legetøj fra Dantoy. Bl.a. køkkengrej, klodser, små biler, bobslæde og den velkendte scooter til små børn. Svanemærket legetøj lever op til skrappe miljø- og sundhedskrav. Det er bl.a. fri for ftalater, stoffer på EU’s liste over stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende, parfume og tungmetaller.


Få flere gode idéer til julegaver, der er bedre for miljøet og bedre for modtageren på www.miljømærkdithjem.dk