Netto svanemærker tre butikker

Tre sjællandske byer - Græsted, Vejby og Vemmelev - har fået svanemærkede butikker. Tre butikker i Netto-kæden er nu blåstemplet med det nordiske miljømærke Svanemærket.

svanemærkede_produkter_butik

Bæredygtige indkøbsvaner

Tirsdag den 20. oktober 2015 kunne tre Netto butikker slå dørene op og reklamere med, at de er blevet Svanemærket. Så nu finder du et bredt sortiment af miljømærkede og økologiske varer. Det handler dog om meget mere end det. Butikkerne har også reduceret energiforbruget blandt andet ved at dække de energikrævende kølediske af, de anvender miljømærkede produkter til rengøring og drift og begrænser og sorterer affaldet. 

"Der er god grund til at glæde sig over, at Græsted, Vejby og Vemmelev nu får svanemærkede butikker. Som Svanemærket butik, bidrager Netto til en bæredygtig udvikling – og med et stort udvalg af miljømærkede varer giver de samtidig deres kunder gode muligheder for at vælge miljørigtigt", siger Martin Fabiansen, direktør for Miljømærkning Danmark.

Ifølge Netto Danmarks direktør, Brian Seemann er en stor del af Nettos kunder i forvejen meget miljøbevidste, og han forventer, at mange vil være positive over for det grønne Svanemærke på Netto-butikkerne.

"Kunderne kan jo ikke umiddelbart se, at butikken er bedre isoleret, at kølerne bruger mindre strøm, eller at butikken er rengjort med miljøvenlige rengøringsprodukter. Alligevel vil vi gerne tage et ansvar her, og vi håber, at kunderne vil være glade for at vide, at de handler i en butik, som er miljøbevidst", siger Brian Seemann i Dansk Supermarkeds pressemeddelelse.

Fakta om Svanemærket

Svanemærket gør det enkelt at vælge de miljømæssigt bedste produkter og serviceydelser. Målet med miljømærket er at mindske forbrugets samlede miljøbelastning. Derfor ser Svanemærket på hele produktets rejse og de miljøproblemer der opstår undervejs – til gavn for mennesker, miljø og for jordens ressourcer.
En svanemærket butik anlægger et helhedsorienteret syn på miljøarbejdet. Det handler om alt fra butikkens varesortiment og energiforbrug, til hvor effektivt man sorterer affald samt brug af miljømærkede produkter i den daglige drift.

En svanemærket butik lever bl.a. op til:

  • Bredt udvalg af økologiske og miljømærkede varer
  • Sparer på elektricitet - ved blandt andet at dække køleskabe og frysere
  • Sorterer affald - så gamle materialer bedre kan recirkuleres og genanvendes
  • Bruger miljømærkede produkter - til rengøring og drift af butikken

Se oversigten over alle svanemærkede butikker her: http://www.ecolabel.dk/da/produkter/dagligvarebutikker/daglivarebutikker

Læs mere i Dansk Supermarkeds pressemeddelelse: https://dansksupermarked.com/media/press-releases/75091abe2279abae/