Scandic skærper miljøindsatsen sammen med Svanemærket

Alle Scandics hoteller i Danmark kan nu flage med Svanemærket. Hotellerne lever nemlig op til Svanemærkets nye og skærpede krav til hoteller og udvider deres værdifulde svanemærkning til alle 22 danske hoteller.

Scandic Århus facade

Hoteller, såvel som kroer og kursusejendomme med overnatning, har i mange år kunne svanemærkes. Kravene til disse overnatningssteder er netop blevet strammet. Det sker som led i Svanemærkets mål om løbende at stramme kravene for at skabe bæredygtig udvikling. Scandics indsats for at leve op til kravene viser, at de er pionere og fortsat hører til blandt den absolutte elite, når det kommer til miljøansvar.

Endnu skrappere krav – især på energi og kemi

De svanemærkede hoteller lever op til skrappe krav inden for både energi, vand, affald, kemikalier og fødevarer. Fx sorterer hotellerne deres affald for at sikre mest mulig genbrug, ligesom de bruger miljømærkede produkter til rengøring, vask og opvask – og køber miljømærket, toiletpapir, kopipapir og tryksager. De tilbyder også økologisk og vegetarisk mad i restauranten.

Kravene til hoteller er blandt andet skærpet især i forhold til forbrug af energi og kemikalier.

Den største ændring, som hotellerne skal leve op til, er på energiområdet. Og vi har som noget nyt også udviklet et værktøj til beregning af energiforbruget, der hjælper hotellerne – og os – i opgørelserne over forbrug af energi”, fortæller Malene Nielsen, konsulent hos Miljømærkning Danmark og pointerer endnu en vigtig ændring i kravene til de svanemærkede hoteller:

Desuden er kravene til kemikalier skærpet, således at andelen af miljømærkede kemikalier er øget. Så nu er mindst 90 % af kemikalierne for opvaske- og vaskemiddel miljømærkede, og mindst 80 % af rengøringsmidlerne er ligeledes miljømærkede”.

Værdifuld certificering for Scandic

Det synlige bevis for Scandics miljøindsats er, at alle Scandic hoteller i Danmark nu flager med Nordens officielle miljømærke, Svanen. Scandic Danmarks administrerende direktør, Jens Mathiesen er stolt af, at alle 22 hoteller i Danmark nu lever op til Svanemærkets nye skrappe miljøkrav.

Scandic er en del af samfundet, og derfor er vi engagerede. Hos Scandic ved vi, hvor vigtigt det er, at vi tager ansvar for miljøet i vores daglige arbejde. Hvert hotel arbejder på forhold vedrørende bæredygtighed ud fra et globalt og lokalt perspektiv. Når vi siger, at vi vil give en bedre verden til vores børn, så mener vi det. Alle vores hoteller er certificeret med Svanemærket, og vi er stolte af, at vi kan leve op til deres høje krav, som anses for at have verdens strengeste miljøkrav til hoteller", siger Jens Mathiesen, adm. direktør Scandic Danmark.

Fakta om svanemærkede hoteller

3 skarpe om svanemærkede hoteller:

1. Et svanemærket hotel lever op til skrappe miljøkrav og arbejder med at nedsætte deres miljøpåvirkning inden for både energi, vand, affald, kemikalier og fødevarer.
2. Kravene til svanemærkede hoteller bliver regelmæssigt evalueret og skærpet for at følge med den nye viden og udvikling.
3. Hver gang kravene til de svanemærkede hoteller bliver revideret følger en omfattende certificeringsproces med dokumentation og kontrol.

Bedre for miljøet. Bedre for dig.

Se Scandics pressemeddelelse her.