Hvorfor vælge en svanemærket efterårsferie?

Svanemærkede hoteller begrænser bl.a. forbruget af vand, strøm og kemikalier. Derfor er det samlet set et bedre valg for miljøet og for dig. Du kan vælge mellem over 400 hoteller i Norden.

Svanemærket hotel

Hvordan oplever du, at dit hotel er svanemærket?

Et svanemærket hotel lever op til skrappe miljøkrav og arbejder med at nedsætte deres miljøpåvirkning inden for både energi, vand, affald, kemikalier og fødevarer. Det betyder bl.a., at der på hotellet altid er et udbud af økologisk mad i restauranten. Det betyder også, at hotellet bruger miljømærkede produkter til rengøring, vask og opvask - og at det køber miljømærket toiletpapir, kopipapir og tryksager. Derudover bliver affaldet kildesorteret, så mest muligt kan genbruges. 

Svanen kommer med andre ord hele vejen rundt for at mindske den samlede miljøbelastning. Når du tjekker ind på et hotel, som lever op til Svanemærkets skrappe miljøkrav, bidrager du derfor til en bæredygtig udvikling.

Du kan sove her med god samvittighed

Men Svanen er ikke en sovepude for hotellet. Her udvikler miljøarbejdet sig løbende. Kravene til svanemærkede hoteller bliver regelmæssigt evalueret og skærpet for at følge med den nye viden og udvikling.

Certificering og kontrol

Hver gang kravene til de svanemærkede hoteller bliver revideret følger en omfattende certificeringsproces med dokumentation og kontrol. Hoteller med Svanemærket tager ansvar og viser et stort miljøengagement.

Find dit hotel