Kort om kampagnen

Vi lancerer i uge 40 kampagnen ”Dit valg i dag betyder alverden i morgen” – de små valg er nemlig vigtige, fordi vi hver dag træffer så mange af dem. I løbet af de kommende uger vil du kunne møde kampagnen, når du handler, venter på bussen, surfer på nettet eller læser et magasin. Kampagnen vil fortælle, hvorfor det er bedre for både miljøet og dig at vælge miljømærket. Den viser dig også vej til det enorme udvalg af miljømærkede produkter, der i dag findes.

Kort om kampagnen

I disse uger sætter kampagnen ”Dit valg i dag betyder alverden i morgen” fokus på Danmarks to officielle miljømærker, Svanemærket og EU-Blomsten.

Næsten 9 ud af 10 danskere kender allerede Svanemærket. Det er især inden for områderne rengøringsmidler, vaskepulver og plejeprodukter, at danskerne kender de miljømærkede alternativer. Og det mærker man på efterspørgslen i blandt andet Matas:

Vi oplever en klart stigende efterspørgsel på svanemærkede produkter. Svanemærket har en høj troværdighed blandt kunderne, fordi det stiller skrappe krav til både miljø og sundhed, og fordi det er certificeret af en uvildig part. Derfor svanemærker vi i stigende grad også vores egne produkter, ligesom det er helt naturligt for os at bakke op om en kampagne for miljømærkerne”, siger Henrik Engberg Johannsen, informations- og miljøchef i Matas.

Både Matas og butikskæderne Kiwi, Rema 1000, Netto, Kvickly, SuperBrugsen og Dagli´Brugsen støtter kampagnen, som bl.a. vil være synlig på outdoor i gadebilledet, online og i magasiner.Ny hjemmeside med fokus på de mange miljømærkede muligheder

Udbuddet af miljømærkede produkter og serviceydelser er højere end nogensinde. I 2005 var tallet 3.000, mens det i dag er oppe på mere end 12.000.

Og netop det store udvalg inden for mere end 120 produkttyper skal kampagnen være med til at sætte fokus på. Kendskabet til miljømærkede alternativer er nemlig mere begrænset, når det handler om produkter som mad- og bagepapir, møbler, maling, hygiejneprodukter, legetøj og byggeprodukter.

I forbindelse med kampagnen lancerer Miljømærkning Danmark derfor en ny interaktiv hjemmeside. På www.miljømærkdithjem.dk kan du se, hvorfor det er en god idé at bo sammen med Svanemærket og EU-Blomsten – og finde vej til tusindvis af miljømærkede produkter.

Du kan læse mere om den nye interaktive hjemmeside her.


Deltag i vores mange konkurrencer

I løbet af kampagnen får du mulighed for at deltage i en række konkurrencer om lækre, miljømærkede produkter til dit hjem. Du kan hver uge deltage i vores ugekonkurrencer på www.facebook.dk/svanemaerket, hvor du kan vinde flotte miljømærkede præmier.

Deltager du i en ugekonkurrence, er du automatisk med i hovedpræmien, som er en lækker middag for dig og 9 venner på The Grill i København eller Aarhus. Læs mere om vores konkurrencer her.

Du kan også møde os på Kulturnatten i København den 9. oktober, som du kan læse mere om her.

Svanemærket og EU-Blomsten: Bedre for miljøet. Bedre for dig.