Ny svanemærket pelsplejeserie fra Änglamark

Vi har gode nyheder til dig og din hund – Änglamark har nemlig lanceret en serie med 4 svanemærkede pelsplejeprodukter. Produkterne bliver de første af sin slags i danske dagligvarebutikker. I fremtiden bliver det altså nemt for miljøbevidste hundeejere at vælge plejeprodukter, der lever op til skrappe kemikaliekrav – og dermed er bedre for både miljøet og menneskets bedste ven.

produkt

Änglamark er kendt for at have et bredt udvalg af miljømærkede produkter, heriblandt rengøringsartikler og hudpleje. Nu omfatter det miljømærkede sortiment også pelsplejeprodukter – og det er virksomheden selv, der har taget initiativ til, at deres pelsplejeprodukter skal leve op til skrappe krav. Der findes nemlig ingen lovgivning for plejeprodukter til dyr, der stiller krav til mærkning af indholdsstoffer– i lighed med f.eks. kosmetiklovgivningen til mennesker. Det er til trods for, at allergi og overfølsomhed også er et problem for vores kæledyr. Derfor er det relevant med indholdsdeklaration på denne type produkter.

Så hvad er egentlig motivationen for at svanemærke plejeprodukter til dyr? Det forklarer brand manager i Änglamark, Maibrit Glenert, her:

- I dag udbyder vi en lang række produkter, der skåner danske familier for overflødig kemi i hverdagen. Men i mange familier betragtes hunden som et fuldgyldigt familiemedlem. Derfor vil vi gerne gøre det nemt for forbrugerne også at træffe miljø- og sundhedsrigtige beslutninger på vegne af deres kæledyr – og det gør vores svanemærkede pelsplejeserie. Svanemærket er nemlig forbrugernes garanti for, at vores produkter er fri for stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende og allergifremkaldende

Alsidig produktserie

Serien fra Änglamark består at tre typer shampoo og en balsam – der er dermed noget for enhver pels:

  • Repair Shampoo Genopbyggende og blødgørende til tør hud og pels
  • Lindrende og kløestillende Shampoo til utøjsplagede hunde
  • Mild Aloe Vera Shampoo til alle slags hunde, og særligt velegnet til sart hud
  • Mild Balsam med Aloe Vera og Mandelolie

At der stilles skrappe krav til kemikalier er ikke kun til glæde for din hund, men også for din familie. Svanemærkede plejeprodukter til dyr lever nemlig op til de samme krav som svanemærkede plejeprodukter til mennesker. Det betyder, at produkterne også er skånsomme for den som bader hunden. 

Din garanti for et godt valg

Når du vælger svanemærkede produkter til din hund, kan du være sikker på, at de er blandt de miljømæssige bedste i deres kategori. Det betyder blandt andet, at de ikke indeholder MI eller andre konserveringsmidler, der er klassificeret som allergifremkaldende, og at de er uden parabener og andre stoffer på EU’s liste over stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

Produkterne forhandles i Kvickly og SuperBrugsen samt på www.coop.dk/mad.