To svanemærkede hoteller i top 25

Verdens største rejsewebsite, Tripadvisor, har kåret de 25 bedste hoteller i Danmark. Kåringen er baseret på brugernes anmeldelser – og to svanemærkede Scandic-hoteller er med på listen over de rejsendes favoritter.

Hotel

Skal du tilbringe juledagene i øst- eller midtjylland, skal du snart til koncert i Boxen i Herning, eller planlægger du en familieweekend i det nye år? Så er der godt nyt til dig, der vil passe godt på miljøet uden at gå på kompromis med kvaliteten af dit hotelophold.

For nylig kårede rejsewebsitet, Tripadvisor, nemlig de 25 bedste danske hoteller i kategorien ”Traveller’s Choice 2016”, og der er to svanemærkede Scandic-hoteller med på listen: Scandic Bygholm Park i Horsens og Scandic Regina i Herning. 

Kig efter Svanen, når du booker hotel

Mange af os sammensætter selv feriepakken ud fra vores ønsker og behov. Men det er kun de færreste, der gør det helt på egen hånd. Langt største delen af os læner os op ad andres oplevelser, før vi træffer endelige beslutninger. Derfor er Tripadvisor et hit blandt forbrugerne.

Men selvom brugeranmeldelsene skaber tryghed, når vi booker hotel, så stiller de ingen garanti for, at kvaliteten ikke kan falde gevaldigt i løbet af et år. Eller for at hotellet også er et miljømæssigt godt valg. For det kan være svært som forbruger at få øje på hotellets bæredygtige profil. Mange grønne initiativer findes nemlig i hotellets arbejdsrutiner, rengøring, indkøb og i køkkenet – steder, der ikke er synlige for hotelgæster. Derfor kan det være en god ide også at kigge efter Svanen, når du vælger hotel. 

Når du vælger et svanemærket hotel, kan du være sikker på, at arbejdet ”bag kulissen” overholder skrappe miljøkrav – og dermed kan dit ophold sagtens være et godt valg for både miljøet og for dig. 

Fakta om svanemærkede hoteller

Svanen stiller skrappe miljøkrav til hotellet hele vejen fra begrænset energi- og vandforbrug til brug af miljømærkede rengøringsmidler. I restauranten er der altid et udbud af økologiske mad- og drikkevarer og en vegetarisk hovedret dagligt, og i køkkenet, på badeværelser og i kopimaskinerne er papiret miljømærket. Hotellet kildesorterer sit affald, så mest muligt kan recirkuleres og genanvendes – og du vil opleve, at hele hotellets personale er engageret i miljøarbejdet.

Vidste du at…

…  22 ud af Scandics 23 danske hoteller er svanemærkede? Scandic hører dermed til blandt den absolutte elite, når det kommer til miljøansvar – også i udlandet.

… ud over Scandics hoteller er også Hotel Mayor i Aarhus svanemærket.

… Svanemærket stiller krav til at 90% af de produkter der bruges til opvask skal være miljømærket, mens 80% af rengøringsmidlerne skal være miljømærket.

… kravene til svanemærkede hoteller regelmæssigt bliver evalueret og skærpet for at følge med den nye viden og udvikling? Hver gang kravene til de svanemærkede hoteller bliver revideret, følger en omfattende certificeringsproces med dokumentation og kontrol.

Se den fulde oversigt over svanemærkede hoteller her, eller lad dig inspirere af Tripadvisors Top 25 her