If Skadeforsikring er årets grønne indkøber

Pressemeddelelse  Miljømærkning Danmark har netop kåret If Skadeforsikring som årets medlem 2015 i ”Netværk for Miljømærket Indkøb”.

Årets grønne indkøber

If Skadeforsikring er udpeget som årets grønne indkøber i Netværk for Miljømærket Indkøb, fordi virksomheden har gjort en særlig indsats for at udbrede kendskabet til og øge efterspørgslen efter miljømærkede produkter og serviceydelser i hele Norden.

I indkøbernetværket er If Skadeforsikring repræsenteret ved Miljø- og Indkøbsansvarlig Bo Petersen, som var med til at starte netværket op i Danmark i 2012 og trådte ind som medlem nr. 1.

If er en førende virksomhed på det nordiske marked. Vi er samlet set over 6.000 ansatte, der servicerer over 3 millioner kunder, så vi kan gøre en forskel ved at efterspørge miljømærkede produkter og lægge et vist pres på producenterne. Og det gør vi. Som medlem i Netværk for Miljømærket Indkøb forsøger vi at skubbe samfundet i en mere bæredygtig retning. Derfor er vi selvfølgelig glade for at modtage den anerkendelse, der ligger i kåringen som årets grønne indkøber,” siger Bo Petersen.

Netværk for Miljømærket Indkøb er Miljømærkning Danmarks netværk af private virksomheder, som sætter fokus på miljø i de indirekte indkøb, f.eks. rengøringstjenester, møbler, kontorartikler og hotel.

Svanemærket og EU-Blomsten er Danmarks officielle miljømærker og findes i dag på mere end 12.000 produkter og serviceydelser. Og det har stor betydning, når en virksomhed som If Skadeforsikring stiller krav om miljømærkede produkter i deres indkøbspolitik. Ofte er der nemlig ikke meget miljøfokus på de indirekte indkøb, selv om der i f.eks. kontorvirksomheder er stort potentiale for at gøre en forskel.

”If Skadeforsikring har blik for det store potentiale. De har engageret sig i arbejdet med Svanemærket og EU-Blomsten i hele Norden og er medlem af indkøbernetværk i både Sverige, Norge, Finland og Danmark. De arbejder på at styrke det nordiske samarbejde, for på den måde bliver der langt flere mennesker og virksomheder til at efterspørge og aftage produkter. Og på den måde kan netværkene for alvor få det grønne hjul til at rulle, siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

If Skadeforsikring har i Danmark næsten 600 ansatte, og samlet set over 6.000 ansatte, der servicerer over 3 millioner kunder. Hovedsædet ligger i Hvidovre, hvor der bliver lagt mærke til den ambitiøse virksomhed:

Jeg ønsker If Skadeforsikring et stort tillykke med hæderen. Den er i den grad fortjent, for jeg ved, at medarbejdere og ledelse i If dagligt arbejder målrettet for at gøre noget aktivt for miljøet. Jeg er meget stolt af, at vi har den slags virksomheder i Hvidovre” siger Helle Adelborg, der er borgmester (A) i Hvidovre Kommune.

Netværk for Miljømærket Indkøb tæller i dag 15 danske virksomheder med en stor indkøbsvolumen på indirekte indkøb.

Læs mere om Netværk for Miljømærket Indkøb her.