Vilvorde Kursuscenter er Danmarks første svanemærkede konferencested

Miljømærkning Danmark tildelte i dag licens til Svanemærket til Vilvorde Kursuscenter. Det blev markeret med et officielt arrangement, hvor en stolt direktør for Danmarks første svanemærkede konferencested tog imod certifikatet.

Vilvorde kursuscenter

Torsdag den 11. august fik Vilvorde Kursuscenter tildelt licens til Svanemærket. På billedet ses Ida Jørgensen, direktør for Vilvorde Kursuscenter, og Martin Fabiansen, direktør for Miljømærkning Danmark. Fotograf: Camilla Hey

Nu kan et dansk kursus- og konferencested for første gang flage med Nordens officielle miljømærke, Svanemærket. Det vækker glæde hos direktør for Vilvorde Kursuscenter, Ida Jørgensen:

- Det betyder meget for os at få Svanemærket. Alt det, Svanen står for, er en naturlig del af Vilvordes dna. I mere end 35 år har vi haft fokus på bæredygtighed og på at minimere vores aftryk på miljøet. Så vi er stolte af, at vi nu har fået dokumentation på, at vi lever op til de strengeste miljøkrav i verden.

Svanemærket stiller skrappe krav

For at blive certificeret med Svanemærket har Vilvorde Kursuscenter været igennem en omfattende proces med dokumentation og kontrol, der sikrer, at Svanens skrappe krav er overholdt.

Samtidig er der blevet indført faste rutiner, der gør det muligt at styre og dokumentere arbejdsprocesserne. Derfor bliver personalet uddannet i rutiner, der bl.a. vedrører indkøb, leverandørstyring, korrekt dosering af rengøringsmidler og affaldshåndtering.

Virksomheder vægter miljørigtige serviceydelser

På Vilvorde Kursuscenter oplever direktør Ida Jørgensen en stigende efterspørgsel på miljørigtige services.

- Vi møder allerede nu kravet fra de større virksomheder, som vægter bæredygtighed højt i deres værdigrundlag. Det tror vi kun vil vokse fremover, og det er vi naturligvis glade for, siger Ida Jørgensen.

Også hos Miljømærkning Danmark glæder man sig over udviklingen og den nye licens:

- Vi er utrolig glade for, at Vilvorde Kursuscenter går foran. De fleste virksomheder har i dag miljømål, der omfatter indkøb af både produkter og serviceydelser. Derfor er det glædeligt, at virksomheder med fokus på miljø og bæredygtighed nu kan vælge et svanemærket kursuscenter og samtidig bidrage positivt til miljørapporten, siger direktør i Miljømærkning Danmark, Martin Fabiansen.

info boks
Vilvorde Kursuscenter i Charlottenlund er landets første svanemærkede kursuscenter. Derudover findes der i Danmark også 22 svanemærkede Scandic-hoteller med kursus- og konferencefaciliteter.