Bonava bygger videre på svanemærket succes

Med 1.400 ansatte og en omsætning på mere end 10 milliarder kr. er Bonava en af de førende nordeuropæiske virksomheder inden for byggebranchen. I 2015 blev deres første svanemærkede boligbyggeri kåret som verdens bedste, og nu er flere end 230 svanemærkede nye boliger på vej.

Bonava

Bonava har netop sat 53 svanemærkede rækkehuse, Søhusene, til salg i Vedbæk Park.

Bæredygtighed står højt på dagsordenen i byggebranchen, hvor virksomheder i stigende grad er opmærksomme på byggeriets miljøaftryk. En af frontløberne er Bonava (der blev skilt ud fra NCC i juni). Bonava er ikke bare Danmarks største boligudvikler, men også den første udvikler til at satse strategisk på bæredygtige familieboliger.

Virksomheden satser på svanemærket byggeri – og der er flere grunde til, at Bonava har valgt at satse netop på Svanemærket:

- Svanemærket et stærkt redskab for os og en vigtig garanti for de mennesker, der skal bo i bygningen. Det stiller en række absolutte krav, hvilket giver sikkerhed mod uønskede stoffer i hjemmet. Og det følger forsigtighedsprincippet. Det betyder at hvis der er tvivl om et stof, så kommer tvivlen forbrugeren til gode. Det synes vi er sund fornuft, fortæller Torben Modvig, administrerende direktør i Bonava og fortsætter:

- Samtidig stiller Svanemærket krav i hele livscyklus – dvs. krav til både materialer, byggeprocessen, brugsfasen og affaldsfasen. Det sikrer, at byggeriet både bliver et godt valg for miljøet, for de mennesker, der produceret og monteret materialer i bygningerne – og ikke mindst for de mennesker, der skal bo i bygningen, hvilket er et perfekt match med vores strategi om at levere gode og sunde familieboliger til flere. Derudover har Svanemærket den fordel, at det er velkendt for kunderne. De kender det fra for eksempel shampoo, og derfor synes vi, at det er naturligt at bruge det. 

Prisvindere med mod på mere

I 2015 vandt Bonava-boligerne på Krøyers Plads prisen som verdens bedste boligbyggeri på den internationale ejendomsmesse MIPIM. Som det første svanemærkede lejlighedsbyggeri i Danmark, repræsenterede opførelsen en milepæl i virksomhedens bæredygtighedsindsats.

Siden da har Bonava opført yderligere to byggerier på Islands Brygge, Strandtorvet og Byhusene, der begge er indflytningsklar til efteråret. Men Bonava har flere svanemærkede boliger på vej.

Første spadestik er allerede taget til Toppen, et nyt, miljøvenligt nabolag med 38 rækkehuse i Trekroner. Derudover er 78 svanemærkede rækkehuse i Blovstrød, Drabæk Huse, og 53 rækkehuse i Vedbæk Park, Søhusene, netop sat til salg.

Alle tre projekter tilbyder et certificeret og sundt hjem til priser, der appellerer til en bred målgruppe. Med sine bæredygtige familieboliger gør Bonava det altså muligt for helt almindelige danskere vælge miljørigtigt, når de køber bolig.

Læs mere om Bonava’s svanemærkede byggeprojekter
Læs mere om kåringen af boligerne på Krøyers Plads

Svanemærket byggeri

System.Xml.XmlException: Navne må ikke indeholde tegnet ' ', hexadecimal værdi 0x20.
   ved System.Xml.XmlConvert.VerifyNCName(String name, ExceptionType exceptionType)
   ved System.Xml.XmlQualifiedName.Verify()
   ved System.Xml.Xsl.XsltArgumentList.AddParam(String name, String namespaceUri, Object parameter)
   ved Sitecore.Web.UI.WebControls.XslFile.AddParameters(XsltArgumentList list, Item item)
   ved Sitecore.Web.UI.WebControls.XslFile.DoRender(HtmlTextWriter output, Item item) Xsl file could not be processed: /xsl/Ecolabel/Rows/RelatedArticles.xslt