Inspiration til grønne gaver

Julen står for døren. Og du kan heldigvis sagtens lukke julehyggen ind uden at lukke de grønne vaner ude. Jul og bæredygtighed kan nemlig godt gå hånd i hånd. Her får du inspiration til grønne julegaveindkøb i 2017.

Julegaver_745x442

Der er mange gode muligheder for at finde julegaver, der både skåner natur og miljø og glæder dine nærmeste. Her får du tre bud på, hvordan du kan gøre dine juleindkøb lidt grønnere.

Glæd med genbrugsgaver

En genbrugsgave kan sagtens være en god julegave. Rigtig god, faktisk. Og personlig. Genbrugsgaver har nemlig én ting til fælles: De er unikke, har deres helt egen historie – og er særligt udvalgt til den, der modtager gaven.

Du kan fx gå på jagt i den lokale genbrugsbutik eller på en af de mange portaler, hvor man kan købe og sælge brugte ting. Ofte er sortimentet bredere end i de fleste andre butikker, og der er mange skjulte skatte, hvis du giver dig tid til at lede.

Eller måske findes den helt rigtige gave lige for næsen af dig, nemlig hjemme hos dig selv. Det kan være en taske, som din veninde altid har rost, og som du ikke bruger mere. Eller det kan være tøj, legetøj eller møbler, som dine børn er vokset fra, men som passer til din lille nevø.

Pointen med genbrugsgaver er simpel: Jo flere, der bruger tingene, jo færre ting er der brug for – og på den måde sparer du ressourcer til produktion af nye produkter. Og så er det selvfølgelig også et plus for gavebudgettet. 

Overrask med oplevelser

Oplevelsesgaver skaber gode minder. Og så er de oven i købet et godt valg, hvis du mener, at en god gave er en grøn gave. Det kan være en biograftur, en middag eller en koncertbillet. Er gaven til en travl børnefamilie, er noget så simpelt som et klippekort til børnepasning måske det, familien får allermest glæde af på den anden side af jul. Eller du kan overveje spil, musik og film som downloads.

Byd ind med bæredygtige gaver

Svanemærket og EU-Blomsten kan være gode at gå efter, når du køber julegaver. Gaver med Svanemærket og EU-Blomsten mindsker nemlig ikke kun den samlede miljøbelastning, men passer også godt på den, du giver gaven til, fordi den lever op til miljømærkernes skrappe kemikaliekrav.

I dag findes der mere end 15.000 produkter at vælge imellem. Det betyder, at du kan finde miljømærkede julegaver i alle prisklasser og til alle familiemedlemmer. Det kan være en ny dyne til teenagedatteren, et forklæde til mormor, en ny seng eller legetøj til børnene, makeup til din veninde, tusser til din nevø, et hotelophold til din kæreste og pelspleje til familiens hund.

Du kan finde meget mere inspiration til gaverne på www.miljømærkdithjem.dk