Nyhedsarkiv

Skovkrav
tirsdag 21-02-2017

Svanemærkets krav til tropisk træ

Svanemærket opdaterede i slutningen af 2015 kravene til skovbrug for fortsat at kunne sikre, at træet stammer fra bæredygtigt forvaltede skove og er lovligt fældet. Det blev bl.a. besluttet at udelukke en række tropiske træarter. En beslutning det danske miljømærkenævn var imod.

Læs mere
Ny vejledning
tirsdag 07-02-2017

Et år med grøn udbudslov

Muligheden for at kræve miljømærker var et af de vigtigste grønne værktøjer, som offentlige indkøbere fik i hånden, da den danske udbudslov trådte i kraft 1. januar 2016. Vi ser på erfaringerne med at bruge Svanemærket og EU-Blomsten i udbud og indkøb et år efter startskuddet.

Læs mere
Matas
tirsdag 07-02-2017

Det er nu også muligt at svanemærke vinduespolering

Nordisk Miljømærkenævn har vedtaget nye kriterier for svanemærkning af rengøringsservice. En af de nye muligheder er, at man fremover også kan svanemærke vinduespolering. Samtidig er kravet til brug af kemikalier blevet strammet.

Læs mere
Dimplom til NGF
mandag 06-02-2017

Danmarks første svanemærkede biobrændstof

I april sidste år kunne energikoncernen Nature Energys biogasanlæg i Allested-Vejle på Midtfyn sende sin første grønne biogas på gasnettet. Nu er det fynske anlæg også leveringsdygtigt i Danmarks første svanemærkede biogas. Beviset på miljømærket blev overrakt 2. februar hos Miljømærkning Danmark.

Læs mere