KFUM-Spejderne bliver Svanemærke-ambassadører

I disse dage modtager KFUM-Spejderlederne nye aktivitetshæfter, som over det kommende års tid vil gøre op mod 12.000 børn klogere på Svanemærket.

KFUM

Gennem forskellige aktiviteter lærer spejderne om Svanemærkets livscyklustankegang, og til sidst får de et mærke til at sy på uniformen – deres helt eget ”Svanemærke”.

- Når vi rækker ud over os selv og indgår i et partnerskab som dette, tager vi initiativ til, at KFUM-Spejderne tager medansvar for miljøet. Med aktivitetshæftet kan op mod 12.000 spejdere få et kvalificeret kendskab til Svanemærket. Herigennem kan spejderne opleve en stolthed over, at de sammen med andre bidrager til at passe på miljøet og hinanden, siger udviklingskonsulent Jakob Frost fra KFUM-Spejderne. Som tidligere skolelærer lægger han vægt på, at aktivitetshæftet både er pædagogisk opbygget og har nogle sjove aktiviteter. 

For KFUM-Spejderne er det ikke nyt at sætte fokus på miljøet: 

- KFUM-Spejderne har en vision om at udvikle børn og unge til at tage ansvar for en bedre verden. Derfor var det helt oplagt for os at samarbejde med Miljømærkning Danmark om, hvordan man kan vælge miljørigtigt og gøre en forskel for vores natur, fortæller Morten Junget, som er en del af KFUM-Spejdernes formandskab. 

KFUM-Spejderne er et af de fem danske spejderkorps og har omkring 25.000 medlemmer. Direktør for Miljømærkning Danmark, Martin Fabiansen, glæder sig over samarbejdet: 

- For os er spejderne vigtige ambassadører, og når børnene tager aktivitetshæftet med hjem, kan de dele deres viden med resten af familien. Spejderne er fremtidens grønne forbrugere, og målet med hæftet er at øge deres kendskab til Svanemærket, og gøre dem bevidste om miljøet”, siger han og fortsætter ”Det har været spændende at formidle. Svanemærket til spejderne og koble det samme med sjove aktiviteter. Vi håber derfor, at spejderne vil tage godt imod hæftet.

Aktivitetshæftet er til Ulve, Juniorer og Tropspejdere mellem 8 og 14 år.