Penol har lanceret svanemærkede whiteboard markere

For de mange virksomheder og kommuner, der gerne vil farve deres indkøb mere grønne, er det positivt, at det nu også er blevet muligt at vælge svanemærkede whiteboard markere. De lever nemlig op til skrappe krav, der både gavner miljøet og sundheden. Og så er de testet mod udtørring.

Penol

Dagsordener, mødenoter, ugeplaner, huskesedler og illustrationer. Whiteboards er ofte et vigtigt redskab til at skabe struktur, styring og fremdrift. Det gælder både på kontoret, i skolen, i børnehaven og hjemme i køkkenet. Det er derfor en glædelig nyhed, at Penol netop har lanceret svanemærkede whiteboard markere.

Det er første gang, at der i Danmark er blevet givet licens til whiteboard markere – og hos Penol håber man, at det kan være med til at adskille deres produkter positivt fra konkurrenternes:

- Vi har et mål om at være så miljøvenlige som muligt og vil gerne have, at vores kunder ser Penol som et miljømæssigt godt mærke. Samtidig vil vi gerne adskille os fra vores konkurrenter. Derfor var det oplagt for os at gå efter Svanemærket. For med Svanemærket sikrer vi, at vores produkter er blandt de miljømæssigt bedste på markedet, fordi de lever op til skrappe krav, og vi sikrer samtidig, at vores kunder nemt at træffe et valg, der er godt for miljøet, fortæller Kristian Engsig, der er adm. direktør i Penol A/S.

Penols svanemærkede whiteboard markere findes i to forskellige tykkelser – og i fire forskellige farver. De bliver forhandlet i førende kontorforsyninger og papir- og boghandlere i hele Skandinavien.

Skriver mere grønt – og skriver godt

Når en whiteboard marker er svanemærket, betyder det, at der er stillet krav til råvarerne. Mindst 30 % af plasten skal være enten recirkuleret plast eller fornybare råvarer.

Svanemærkede whiteboard markere lever også op til skrappe krav til indhold af sundhedsskadelige stoffer. Blandt andet må de ikke indeholde tungmetaller, VOC (flygtige organiske forbindelser), parfume eller nanopartikler. De må heller ikke indeholde stoffer, der er på EU’s liste over stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

Også æsken skal leve op til skrappe krav, der gavner miljøet. Det betyder, at Penols æsker er lavet af mindst 75 % genanvendt pap.  

Derudover skal kvaliteten være god. Derfor bliver whiteboard markerne testet for at sikre, at de ikke udtørrer. Det er godt for miljøet, fordi det betyder lang levetid – og det er godt for dem, der skal bruge markerne, og som gerne vil undgå situationen med en udtørret marker, når man skal illustrere eller notere en pointe midt i et møde.   

Kort om Penols svanemærkede whiteboard markere

  • De findes i to forskellige tykkelser: Penol 800, som er en tynd pen på 1,5 mm og Penol 850, som har en medium tykkelse på 2-5 mm.
  • De findes i fire farver: sort, grøn, rød og blå.
  • Forhandles i en række af landets største kontorforsyningsleverandører og i landets førende bog- og papirhandlere fra medio maj 2017.

Penol har også svanemærkede tusser i deres sortiment, både tynde, medium og tykke. 
Se hele udvalget på www.penol.dk.