Pieszak modtager svanemærkelicens som første danske jeans-brand

Det danske fashionbrand Pieszak er som Danmarks første producent af jeans til kvinder blevet tildelt Nordens officielle miljømærke, Svanemærket. Den eftertragtede Svanemærkelicens gives kun til virksomheder, der i produktionen overholder de strengeste krav til både miljø- og sundhedsforhold under hele produktets rejse fra bomuldsmark til færdigt design.

Pieszak

Hovedkvinden bag dette nye tiltag er CEO og kreativ direktør Henriette Pieszak, som håber, at Svanemærket kan tilføre en ny gennemsigtighed og dermed værdi for hendes målgruppe, som er den sofistikerede, stærke og feminine kvinde med holdninger – uden meromkostning, vel at mærke.

”Det har været vigtigt for mig at lave et produkt, hvor bæredygtighed er indtænkt i hele designets fødekæde, men hvor der samtidig ikke er gået på kompromis med den pasform og kvalitet, som er Pieszaks DNA – og hvor udtrykket også stadig er fashion, hvilket er helt grundlæggende i vores designfilosofi,” siger Henriette Pieszak.

Svanemærket tildeles udelukkende produkter, der overholder strenge krav i hele produktionskæden til kemikalieforbrug, fiberproduktion og spildevandsrensning samt til kvalitet og arbejdsforholdene i produktionen.

”Der er i løbet af de senere år kommet større og større fokus på bæredygtig mode – og her er Svanemærket et stærkt redskab, fordi det ser på hele produktets rejse og de miljøproblemer, der opstår undervejs, hvilket er til gavn for både mennesker, miljø og jordens ressourcer. Det er glædeligt, at Pieszak har valgt at gå i front, så danske forbrugere nu får mulighed for at vælge svanemærkede jeans,” siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

”Vi har arbejdet hårdt med certificeringsprocessen i nogle måneder nu, og jeg er stolt over, at vi som den første jeans-producent kan være med til at løfte dansk mode til et nyt, internationalt niveau inden for bæredygtighed og samtidig påtage os et socialt ansvar. Svanemærket giver så meget mening for mig – det er fortællingen om, at de valg, vi tager i dag, gør en forskel i fremtiden,” udtaler Henriette Pieszak.

Hun ser det som en naturlig udvikling af Pieszak-brandet og håber og tror, at kunden vil få oplevelsen af at stå med et produkt, der ’holder’ på alle parametre – hvor designsignaturen og kvaliteten er Pieszak, mens bæredygtigheden er i højsædet.

De svanemærkede jeans vil være i butikkerne fra maj 2017. Læs mere på www.pieszakshop.eu

Pieszak