Første svanemærkede restaurant i Danmark

Restaurant Marina Furesøbad er som den første restaurant i Danmark blevet svanemærket.

Restaurant Marina Furesøbad

Restaurant Marina Furesøbad i Værløse er Danmarks første svanemærkede restaurant. Fotograf: Rasmus Danielsen

Restaurant Marina Furesøbad fik onsdag den 28. juni 2017 overrakt Svanemærket som den første restaurant i Danmark. Det var direktør Martin Fabiansen fra Miljømærkning Danmark, der overrakte anerkendelsen med disse ord:

- Med Svanemærket er Restaurant Marina Furesøbad foregangsrestaurant, og vi er glade for, at både virksomheder og forbrugere nu får mulighed også får mulighed for at vælge Svanemærket, når de skal ud at spise.

En stolt og glad forpagter Michael Bay Olsen fortæller:

- Da Restaurant Marina Furesøbad er omkranset af noget af Danmarks smukkeste natur med Furesøen i forhaven og Nørreskoven i baghaven, har det for os været et helt naturligt skridt at gå efter at blive svanemærket, siden vi i 2013 opnåede at få ”Den Grønne Nøgle". Vi gør dagligt en målrettet indsats for at mindske restaurantens samlede miljøbelastning. Derfor er vi rigtig glade for at blive godkendt til Svanemærket som den første restaurant i Danmark. Vi er meget opmærksomme på at benytte de rette leverandører, den rette teknologi og ikke mindst indføre velovervejede procedurer.

Borgmester for Furesø Kommune Ole Bondo var også til stede ved overrækkelsen af Svanemærket og han gav flotte ord med på vejen til Restaurant Marina Furesøbad:

- Flyv fugl flyv over Furesøens vande … det må være svanen, der her er tale om i det gamle digt. Svanen er jo også med i Furesø Kommunes byvåben – og nu er Svanen landet på Marinaen. I er et godt eksempel på miljøbevidsthed til efterfølgelse for os alle.

Selve godkendelsesprocessen, der i høj grad består af dokumentation, foregik i tæt og professionelt samarbejde mellem restaurant Marina Furesøbad og Miljømærkning Danmark, der under hele forløbet bidrog med professionel og engageret assistance.

Det var desuden en tilfreds restaurantkoordinator Marlene Nielsen, der var med til Svanemærkeoverrækkelsen, da hun har været tovholder på godkendelsesforløbet. Hun udtaler:

- Vores licensnummer til Svanemærket er så nyt, at vi endnu ikke har lært det udenad, men det kommer! For os er det nemlig ikke blot et nummer - det er vores hverdag, måden vi arbejder på, og måden vi tænker på.

Restaurant Marina Furesøbad i Værløse er landets første svanemærkede restaurant. Derudover findes der i Danmark også 22 svanemærkede Scandic-hoteller, hvor restauranterne også er svanemærkede.

Læs mere om Restaurant Marina Furesøbad på www.marina-en.dk

Overrækkelse Marina Furesøbad

Den 28. juni kunne Restaurant Marina Furesøbad hejse Svanemærket i flagstangen. På billedet th. ses Michael Bay Olsen, forpagter, og Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark. Fotograf: Jens Ørgaard

Fakta om restauranter