En blød verdensnyhed: Svanemærkede skumklude

Danske forbrugere kan nu – som de første i verden – vælge svanemærkede skumklude. Det er nemlig.com, der netop har lanceret skumkludene, som er produceret af den danske virksomhed Carpenter.

Skumklude nemlig

Der er meget nyt og mange gode råd at forholde sig til, når man bliver forældre. Et af de råd, som hjælper mange forældre, er at se efter Svanemærket.

Svanemærkede produkter lever nemlig ikke bare op til skrappe miljøkrav. De lever også op til skrappe kemikaliekrav. Og netop små børn er særligt følsomme over for kemiske stoffer. Bl.a. fordi de har en lille krop, sart hud og et immunforsvar, som ikke er færdigudviklet. Det er derfor en god nyhed, at danske børnefamilier nu også har fået mulighed for at vælge svanemærkede skumklude.

Hos nemlig.com, som er den første kæde, der har valgt at forhandle de nye skumklude, er man glade for, at Svanemærket nu også findes på skumklude:

- Vi oplever meget stor interesse for svanemærkede og økologiske produkter. Vores kunder er meget bevidste forbrugere, som prioriterer netop disse produkter, når de handler. Især børnefamilier ønsker at vælge svanemærkede produkter. Vi tilbyder i forvejen et bredt udvalg af disse varer, og skumkludene har længe været efterspurgt i handlen. Derfor er vi glade for at kunne imødese vores kunders behov og ønsker – og nu tilbyde svanemærkede nemlig basis og nemlig plus skumklude til den daglige pleje, som den første dagligvarebutik i Danmark, udtaler kategoridirektør hos nemlig.com, Jack Enevoldsen.

Også hos den danske virksomhed Carpenter, som producerer skumkludene, oplever man, at børnefamilier er særligt opmærksomme på Svanemærket:

- Det er klart en markedsfordel for os at få Svanemærket på vores skumklude. Vi sælger både i Danmark og i Sverige, og på de markeder gør Svanemærket en stor forskel for forbrugernes valg. Især når det handler om produkter til børn, fortæller Petrine Rex, der er adm. direktør i Carpenter. 

Vores slutprodukter skal være så rene som muligt

Carpenter, der også har EU-Blomsten på flere af deres madrasser, har i løbet af de seneste år løbende været i dialog med Miljømærkning Danmark om muligheden for at svanemærke skumklude.

- I Carpenter brænder vi for miljøet, vi arbejder løbende på at forbedre os, og vi vil gerne kunne tilbyde det bedste af det bedste inden for vores produktkategorier. Derfor har vi længe haft stor lyst til at få svanemærket vores skumklude. Vores slutprodukter skal være så rene som muligt og leve op til skrappe krav til både miljø og kemi. Og vi er glade for, at vi med Svanemærket nu kan vise forbrugerne, at det er tilfældet, lyder det fra Petrine Rex fra Carpenter.

De nye svanemærkede skumklude lever bl.a. op til skrappe krav til indholdet af stoffer, der kan skade miljø og sundhed, fx tungmetaller og ftalater – og er fri for farvestoffer og parfume.

Du kan allerede nu købe de svanemærkede skumklude på nemlig.com – og Carpenter oplyser, at flere kæder arbejder på at blive klar til at kunne tilbyde de svanemærkede klude. 

Fakta skumklude-final