Lyreco går i front med en svanemærket kantine

I dag kan de godt 300 medarbejdere hos Lyreco i Roskilde sætte sig til frokostbordet med ekstra god samvittighed. Den internationale leverandør af produkter og løsninger til arbejdspladsen hører til blandt frontløberne, når det gælder miljøtiltag.

Lyreco får Svanemærket

Den 27. september fik ISS Catering overrakt licens til Svanemærket hos Lyreco. På billedet ses Martin Fabiansen, direktør for Miljømærkning Danmark, Joy Mogensen, borgmester i Roskilde, Maja Volquards Hesselholt, direktør for ISS’ danske catering-forretning og Michael Baun Christensen, adm. direktør hos Lyreco.

Landets største leverandør af kontorløsninger og -produkter, Lyreco i Roskilde, har efter et års grundige forberedelser fået det officielle miljømærke Svanen. Dermed har virksomheden papir på, at dens kantine lever op til Svanemærkets skrappe krav, som ikke blot handler om at servere et udvalg af økologiske og vegetariske retter og bæredygtige fisk og skaldyr, men også om at reducere mængden af affald, sænke forbruget af energi og kemikalier samt fjerne alt engangsservice.

Lyreco har investeret mange ressourcer i at opnå certificeringen. Omstillingen omfatter alt fra de små poser med salt og peber, mælketrekanterne og vandflaskerne, som nu er sendt på pension, til LED-belysning, miljørigtige rengøringsmidler, affaldssortering og meget mere.

-Hver især kan det lyde som små forandringer, men når det drejer sig om en stor kantine, der dagligt bespiser 300 medarbejdere, er det et omfattende forandringsprojekt. Men for os har det en stor vigtighed. Lyreco hører til blandt de grønne frontløbere, og vi gør en dyd ud af at tilbyde grønne alternativer til vores traditionelle kontorforsyningsprodukter. Derfor er det naturligt, at vi også på de indre linjer har viljen til at passe på miljøet. Fortællingen skal hænge sammen, siger Michael Baun Christensen, administrerende direktør for Lyreco Scandinavia.

Dermed ligger Lyreco i tråd med de observationer, man har hos Miljømærkning Danmark, som har ansvaret for Svanen i Danmark. Hidtil har Svanemærket primært været kendt i dagligvarehandlen, men inden for de senere år er miljømærket også blevet et vigtigt redskab for virksomheder, der bruger det til at stille krav til de produkter, de indkøber, som fx kontormøbler.

-Flere og flere virksomheder træffer bevidst miljørigtige valg. Det styrker deres grønne profil, det gavner miljøet, og så er det til glæde for virksomhedens medarbejdere. Det er nyt, at virksomhederne retter miljøbrillerne mod kantinedrift. Hidtil har de primært haft fokus på fødevarerne, og det er et stort skridt i den rigtige retning, at selve kantinedriften nu kommer med, da den tæller meget i miljøregnskabet. Det er et område, vi ser et stort potentiale i, og vi er naturligvis meget glade for at kunne tildele licens til Svanemærket til Lyrecos kantine, siger direktør i Miljømærkning Danmark, Martin Fabiansen.

Lyreco får officielt overrakt Svanemærke-certifikatet i dag onsdag den 27. september ved et arrangement for alle medarbejdere med deltagelse af Roskildes borgmester Joy Mogensen og Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark. 

Fakta svanemærket kantine

Om Lyreco

Lyreco er Nordens største leverandør af produkter og løsninger til arbejdspladsen. Danmark er nordisk hub for i alt 600 medarbejdere. Lyreco har fuld kontrol med hele værdikæden med eget lager og egne chauffører. Lyreco er helt i front på kvalitet, har et bredt sortiment på over 10.000 produkter og en stærk bæredygtig profil. Virksomheden er familieejet og har salgsselskaber i over 40 lande.